Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Metrová roláda

0.0
Metrová roláda

Potřebné ingredience

těsto – 6 vajíček, 18 dkg cukru krupice, 21 dkg polohrubé mouky, 1 práškem do pečiva, krém na slepování – 25 dkg másla, 10 dkg cukru moučky, uvařený hustý vanilkový pudink, krém na potření rolády – 2 vajíčka, 5 dkg cukru moučky, 25 dkg másla, 1 polévková lžíce kakaa, trocha rumu (dle chuti)

Postup přípravy

Nejprve utřeme 6 vajíček s cukrem do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva. Těsto si rozdělíme na 2 poloviny a jednu obarvíme kakaem, pak nalijeme do vymazaných forem srnčích hřbetů. Dáme péct do středně vyhřáté trouby na 170 °C 20–25 minut.

Připravíme si náplň: uvaříme hustý pudink z 500 ml mléka 1 a ½ balíčku vanilkového pudinku, který necháme vychladnout. Ušleháme máslo s cukrem a přidáváme postupně vychladlý pudink, nakonec dochutíme trochou rumu.

Krém na potření rolády:
2 celá vejce s cukrem šleháme nad mírným plamenem do pěny (cca 5 minut), odstavíme a za stálého šlehání do úplného vychladnutí přidáváme postupně po lžících máslo a kakao, až je krém nadýchaný.(na dochucení můžeme přidat trošku rumu).

Těsto vyklopíme z forem a nakrájíme na plátky, které slepujeme náplní, střídavě světlý a tmavý plátek. Celou roládu potřeme kakaovým krémem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie