Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Nugátová roláda

0.0
Nugátová roláda

Potřebné ingredience

4 vejce,120g cukru moučka+na posypání korpusu,400ml smetany ke šlehání,2sáčky ztužovače šlehačky,120g polohrubé mouky,2 sáčky vanilkového cukru,130g čokoládového nugátu(nebo nutelly),bílá a hořká čokoláda na posypání

Postup přípravy

1.Vejce rozklepneme a oddelíme žloutky od bílků.Z bílků ušleháme tuhý sníh.Ke žloutkům přisypeme mouč.cukr a společně vyšleháme do pěny.Do žloutkové pěny zlehka vmícháme sníh a nakonec zapracujeme polohrubou mouku.
2.Plech vyložíme pečícím papírem,těsto na něj nalijeme a rovnoměrně rozrtřeme po celé ploše.Dáme do trouby předehřáté na 180 stopňů a pečeme asi 15-20 minut.Korpus překlopíme na utěrku poprášenou mouč.cukrem a stáhneme z něj papír.Korpus i s utěrkou zarolujeme a necháme vychladnout.
3.Smetanu nalijeme do vyšší nádoby.Přisypeme k ní vanilkový cukru a ztužovač šlehačky a vyšleháme na pevnou šlehačku.Vychladlý piškotový plát potřeme změklím nugátem a potom na něj rozdělíme 2/3 šlehačky a opatrně stočíme do rolády.Dáme do chladničky a necháme asi hodinu tuhnout.
Bílou a hořkou čokoládu nastrouháme na hrubo.Roládu potřeme zbylou šlehačkou a posypeme nastrouhanou čokoládou.Doporučuji ještě dát do lednice ztuhnout lépe se krájí.Je to mňamka:-))
Dobrou chuť..

.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Berry 31. 3. 2009, 10:51
Dobrý den Evi,včera jsem zkoušela vyrobit Vaši roládu..Musím říct,že je vynikající,dělala jsem něco takového poprvé a moc Vám děkuji za receptík,pochutnáváme si druhý den a už bude pryč. ;-) ;-) ;-)Příště zase nakouknu,DĚKUJI (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (flower) (flower) (flower)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie