VEPŘOVÉ MASO
Zobrazit více...
Vepřové plátky v šafránu s rýží
Potřebné ingredience
vepřové karé bez kosti, paprikové lusky, rajčata, cibule, česnek, žampiony, šafrán, chili, tymián, rýže, máslo, smetana, hotová jíška
Postup přípravy
Menší plátky z vepřového karé mírně naklepáme, osolíme a zlehka orestujeme po obou stranách na másle. Do másla můžeme přidat kapku oleje, aby se nepřipalovalo.
Plátky…
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Zobrazit více...
Drůbeží játra na broskvích
Potřebné ingredience
30 Dg drůbežích jater, 10 Dg slaniny, 1 větší broskev, 1 střední cibule, tymián, černý mletý pepř, 1 lžíce koňaku, ledový salát, sůl. Uváděná množství jsou jen orientační, odpovídají velikosti běžné pánve o průměru dna cca 20 cm.
Postup přípravy
Dno pánve pokryjeme tence nakrájenými plátky slaniny (neměly by se překrývat) a na ně klademe játra tak, aby také pokrývala celou plochu pánve, ale ani kousky jater by se neměly…