Zobrazit přihlášovací formulář
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Vánočka

Vánočka

Potřebné ingredience

1/2 kg polohrubé mouky 10 dkg másla( Hera) 10 dkg cukru 1 žloutek 1 vejce celé 2 dkg droždí citronová kůra sůl Trošku mléka rozinky a mandle trošku rumu

Postup přípravy

Kvásek:
Droždí, trochu cukru, vlahé mléko smícháme, necháme nakynout v teple, zamícháme a necháme znovu vykynout.

V míse smícháme mouku, máslo, zbytek cukru, žloutky a…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Shushi po domácku

Shushi po domácku

Potřebné ingredience

Doba přípravy: 60 minut 1/2 kg rýže, rýžový ocet, cukr, řasy NORI, wasabi křen, sojová omáčka, sezamová semínka Náplň : krabí tyčinky, okurka, šunka a důležitá bambusová podložka pro zabalení

Postup přípravy

1) Připravte si rýži. Nejprve dobre propláchněte vodou. Poté uvařte podle návodu a nechte jí stát ještě dalších 10 minut. Ve větší nádobě propláchněte octem a také s trochou soli…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Tlapky

Tlapky

Potřebné ingredience

300g mletých vlašských ořechů, 300g hladké mouky, 300g másla, 75g strouhané čokolády, 150g cukru moučka, 1 vejce, 2 lžičky skořice

Postup přípravy

Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu nejlépe přes noc odpočinout. Poté vtlačujeme do hodně vymazaných formiček na pracny (nebo i jiných) a upečeme.…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Vánoční závin ( Ve slovenštině

Vánoční závin ( Ve slovenštině

Potřebné ingredience

500 g lístkového cesta, 1 vajce na potretie\r\nNa náplň: 50 g fíg, 50 g datlí, 50 g hrozienok, 100 ml rumu, 300 g hruškového kompótu, 50 g cukru, 50 g lúpaných mandlí

Postup přípravy

Figy a datle nakrájame na malé kúsky a s hrozienkami namočíme do rumu aspoň na 12 hodín. Potom ich premiešame s nakrájanými hruškami (na malé kúsky) a cukrom. Cesto vyvaľkáme na…

Zobrazit více...

Kategorie