RECEPTY

Ludmila N. (dunka1) ID 408079
Oblast: Benešov
+PŘIDAT K OBLÍBENÝM (přihlášení)
Registrace: 18.12.2011
Naposledy: 15.8.2018 10:54 DNES
Aktualizace: 14.8.2018 16:06 včera
INZERTNÍ FOTOGRAFIE 29
prodám | koupím
vyměním | věnuji | půjčím
zdarma k objednávce
slevy | akce | vzkazy
odkazy na aukce
PROBÍHAJÍCÍ AUKCE
PODMÍNKY PRODEJE
HODNOCENÍ 180
VŠECHNY FOTOGRAFIE 2
Rodinné fotky
Scrapbook
Módní show
Spokojení zákazníčci
Moje hobby
Zahrada
Naše bydlení
Dekorace
Poradna
Domácí mazlíčci
Sběratelství
Naše úlovky
KOMENTÁŘE
VTÍPKY 0
RECEPTY 5
NÁVODY 0
NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
Celkem: 5 (zobrazuje se 1-5)

MOUČNÍKY, POHÁRY

Malinová zmrzlina



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 litr malin tj. cca 300 g malinového pyré; 100 g cukr krupice; 300 ml smetana ke šlehání; 100 g bílý jogurt

POSTUP PŘÍPRAVY

Maliny rozmačkáme nebo v mixéru opatrně rozmixujte a přes síto je propasírujeme, abychom se zbavili semínek.
Vzniklé pyré dáme do hrnce, přidáme cukr - mícháme a zahříváme dokud se cukr nerozpustí.
Necháme v lednici vychladnout!
Přimícháme smetanu a bílý jogurt (ručním šlehačem).
Naplníme tvořítka na zmrzlinu, vaničky atd. a dáme do mrazáku.
Na fotce je zmrzlina z dvojnásobné dávky surovin.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

NÁPOJE, DRINKY

Zázvorový sirup



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Čerstvý zázvor 150 g, voda 0,5 l, cukr 1 kg (krystal nebo krupice), šťáva ze 3 citronů

POSTUP PŘÍPRAVY

Zázvor oloupeme, nakrájíme na slaboučké plátky, přidáme vodu a vaříme za sobčasného zamíchání aspoň 15 minut. Poté necháme lohovat "přes noc" tj. asi 10 hodin. Přecedíme, (ze zázvoru vymačkáme všechnu tekutinu) do získané šťávy vsypeme 1 kg cukru a za stálého míchání vaříme 15 minut, ke konci přidáme šťávu ze 3 citronů.
Ještě horký sirup plníme do lahví a po vychladnutí uchováváme v chladu a temnu (pokud neplníme do tmavých lahví). Z uvedeného množství je přibližně 1,2 l sirupu (viz foto).
Sirup je výborný do čaje nebo možno zalít 1 lžíci sirupu vřelou vodou.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Škvarkové rohlíky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g polohrubé mouky, 120 g škvarků, 2 polévkové lžíce sádla, 1 žloutek, 1/4 l mléka, droždí (čerstvé 42 g), lžička soli, trošku cukru na kvášek; na potření rohlíků vajíčko a na posypání rohlíků např. kmín, hrubá sůl, sezamové semínko

POSTUP PŘÍPRAVY

Upřipravit kvásek (vlahé mléko, trošku cukru a mouky a droždí) nachat v teple vzejít. Do mísy dáme mouku, kvásek, žloutek, nasekané škvarky, rozpuštěné sádlo, sůl a zpracujeme hladké těsto, které se nechytá stěn mísy a necháme vykynout. Vykynulé těsto rozdělíme na čtyři díly, z každého dílu vyválíme kruhovou placku asi 1/2 cm vysokou, tu rozdělíme na 8 stejných dílů (výseče). Jednotlivé díly stočíme do tvaru rohlíčků, dáme na plech vyložený pečicím papírem, necháme ještě dokynout cca 10 min. Pak potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem, solí atp. Rohlíky dáváme do vyhřáté troumy na 200 °C a po 5 min. teplotu stáhneme na 175 °C, pečeme dozlatova. Z uvedeného množství je 32 rohlíčků nebo pokud chceme větší rohlíky, rozdělíme těsto pouze na poloviny a z celkového množství je 16 rohlíků.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁŘE (1) poslední: 11.5.2018, 7:17 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Čokoládový dort



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KORPUS (forma o průměru 28cm): 6 vajec, 230 g cukru, 1 dcl oleje, 1 dcl vody, 100 g čokolády, 250 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva. KRÉM: 1/2 l mléka, 2 čokoládové pudinky (kvalitní), 90 g cukru, 130 g čokolády, 135 másla. POLEVA: 5 tyčinek ledových kaštanů, asi 5 lžic šlehačky nebo sladké smetany /////////////////////////////////////////////////////////////// KORPUS NA MALÝ DORT (forma o průměru 20 cm) 3 vejce, 115g cukru, 1/2 dcl oleje, 1/2 dcl vody, 50 g čokolády, 125g hl mouky, 1/2 prášku do pečiva

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup korpus:
žloutky ušleháme s cukrem (dlouho), přidáme rozehřátkou (ve vodní lázni) vychladlou čokoládu, stále šleháme pak střídavě přidáme olej, vodu,mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.

Postup krém:
uvaříme pudink (mléko, cukr, pudink. prášky) a necháme vychladnout.
Ušleháme máslo, do kterého postupně přidáme vychladlou rozpuštěnou čokoládu. Po řádné vyšlehání přidáváme po malých dávkách pudink. Vše by mělo mít "pokojovou" teplotu, aby se krém nesrazil. Pokud se tak stane, sražený krém dáme na chviličku cca 3 vteřiny do mikrovlnky a znovu vyšleháme, případně posup opakujeme.

Postup čokoláda:

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Tvarohová bábovka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

150 g pískového cukru, 3 celá vejce, 2 lžice teplé vody, 250 g tvarohu (vanička), 250 g poloh. mouky, 150 g rozpuštěné Hery (másla), vanilkový cukr s citronovou kůrou, 1 x prášek do pečiva

POSTUP PŘÍPRAVY

Společně vyšlehat 130 g pískového cukru + 3 celá vejce + 2 lžice teplé vody. Šlehat několik minut!!! až se zvětší objem.
Pak přidat tvaroh, 200 g rozpuštěné HERY, 1 vanilku, citronovou kůru a 250 g poloh. mouky s prášek do pečiva. Možno nakonec přimíchat nastrouhanou čokoládu, rozinky.
Pečeme při teplotě cca 175 °C asi 40 min. Zkusit špejlí. Vyklápět až skoro vychladlé.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 5 (zobrazuje se 1-5)
© 2004-2018 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt