Zobrazit přihlášovací formulář
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Pařížské pečivo - strojkové

Pařížské pečivo - strojkové

Potřebné ingredience

20 dkg polohrubé mouky, 20 dkg hladké mouky, 25 dkg másla, 12 dkg cukru, 2 žloutky.
Náplň : 100 g mletých ořechů, 2 dl mléka, 4 lžíce rumu, 80 g cukru, 1/ 4 vanil. cukru, 50 g mletých piškotů.
- mléko s cukrem uvedeme do varu, vsypeme ořechy a za stálého míchání dobře provaříme. Směs sejmeme z plotýnky, vmícháme mleté piškoty a po vychladnutí ochutíme rumem a vanil. cukrem.

Postup přípravy

Z přísad se zpracuje těsto a tlačíme do masového strojku, děláme čárky. Slepovat je můžeme náplní, marmeládou, nutelou..... atd. Zdobíme čokoládou, buď jen tak cik cak a nebo…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
KAKAOVÁ BÁBOVKA

KAKAOVÁ BÁBOVKA

Potřebné ingredience

1 hera, 1 vanilkový cukr, 1 a půl skleničky cukru, 6 lžic vody, 2 lžíce kakaa, 4 žloutky, sníh ze 4 bílků, 1 a půl skleničky hladké mouky 1 prdopeč

Postup přípravy

Heru, cukr + vanilkový cukr, vodu a kakao vše smícháme a vaříme 5 minut , z povařené směsi odlejeme půl skleničky stranou. Do zbytku přidáme žloutky, sníh z bílků, hladkou mouku,…

Zobrazit více...

Kategorie