Zobrazit přihlášovací formulář
ZELENINOVÁ JÍDLA
Carpaccio z červené řepy

Carpaccio z červené řepy

Potřebné ingredience

2–3 červené řepy o velikosti tenisáku 100 ml olivového oleje 2 lžíce květového medu (ne lesního) 1 lžíce krupicového cukru 2 lžíce vinného octa 3 lžíce dobrého pomerančového džusu tymián, sůl, pepř 1 lžíce sójové omáčky 3cm kousek čerstvého zázvoru 150 g čerstvého kozího sýra hrst piniových semínek

Postup přípravy

1 Očištěnou řepu nakrájejte na co nejtenčí plátky, nejlépe na mandolíně. Ocet svařte se solí a cukrem, přidejte med, pepř, olej, džus a tymián, sójovou omáčku a rozšlehejte.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Dort s jahodovým krémem

Dort s jahodovým krémem

Potřebné ingredience

Korpus do dortové formy,dle vlastního receptu na piškot.výška cca 1,5-2cm. Krém: 6 plátků želatiny 300g jahod 400g čerstvého krémového sýra 125g kysané smetany 4 lžíce cukru kůra a štáva z 1.citronu 250ml. smetany ke šlehání Poleva: 1.balíček červené želatiny nebo čokol.poleva

Postup přípravy

Zelatinu dáme nabobtnat do studené vody. Jahody rozmixujeme a smícháme s krémovým sýrem,zakysanou smetanou,cukrem,citronovou kůrou a štávou.
Při mírné teplotě rozpustíme v…

Zobrazit více...

Kategorie