Schwarzwaldský dort jako od babičky
Potřebné ingredience
Pracovní doba cca 60 minut /doba pečení cca 35 minut / doba odpočinku cca 3 hodiny - nejlépe v ledničce Na piškotový základ: 6 vajec, které oddělíme 250 g cukru 6 lžic horké vody 200 g hladké mouky 75 g Solamylu 50 g kakaového prášku, neslazeného 2 lžičky jedlé sody Na náplň: a ozdobení 1 sklenice višní (nejlépe schwarzwaldských-černých) 25 g Solamylu 800 g šlehačkové smetany 1 balení ztužovače šlehačky 1 polévková lžíce cukru Kirschwasser - Třešňovice _ velmi důležité !!! Čokoládové hobliny na ozdobu
Postup přípravy
Smíchejte žloutky s vodou a cukrem, dokud nevznikne velmi krémová směs a cukr musí být naprosto rozpuštěný. Mouku, škrob, prášek do pečiva a kakao smícháme a prosejeme na…
Tvarohový koláč z Bavorska
Potřebné ingredience
Přísady pro pečící formu o průměru 26 cm (8 větších kusů -na fotografii- nebo12 menších kusů) Na křehké těsto pro korpus 200 g mouky ½ balení prášku do pečiva 1 vejce 75 g cukru 65 g másla Tuk na vymazání - máslo Na náplň: 200 g cukru 1 šálek oleje (malý šálek 100 ml) 3 vejce ½ litru mléka 1 balení vanilkového cukru 1½ balení vanilkového pudinkového prášku 750g tvarohu
Postup přípravy
Doba zpracování cca 30 minut / Doba odpočinku cca 8 hodin / Doba pečení cca 1 hodina 15 minut Na křehké těsto smícháme mouku, prášek do pečiva, 1 vejce, cukr a máslo.…