Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Tvarohový koláč z Bavorska

0.0
Tvarohový koláč z Bavorska

Potřebné ingredience

Přísady pro pečící formu o průměru 26 cm (8 větších kusů -na fotografii- nebo12 menších kusů)

Na křehké těsto pro korpus
200 g mouky
½ balení prášku do pečiva
1 vejce
75 g cukru
65 g másla
Tuk na vymazání - máslo

Na náplň:
200 g cukru
1 šálek oleje (malý šálek 100 ml)
3 vejce
½ litru mléka
1 balení vanilkového cukru
1½ balení vanilkového pudinkového prášku
750g tvarohu

Postup přípravy

Doba zpracování cca 30 minut / Doba odpočinku cca 8 hodin / Doba pečení cca 1 hodina 15 minut

Na křehké těsto smícháme mouku, prášek do pečiva, 1 vejce, cukr a máslo. Vypracujeme vláčné těsto a poté těsto rozdělíme na 2 poloviny. Formu o průměru 26 mm vymažeme máslem a použijte jednu polovinu k vytvoření okraje a druhou polovinu k vyložení spodní stěny. Tím nám vznikne korpus pro nalití náplně.

Na náplň smíchejte (používám ruční šlehač s metličkami) všechny přísady ve velké míse a nalijte do formy. Náplň je velmi tekutá a sama se krásně rozlije.

Koláč pečte v předehřáté troubě na 175°C horní/spodní ohřev cca 1 1/4 hodiny (pokud okraje těsta příliš ztmavnou, jednoduše na něj položte pečící papír). Testuji vždy zapíchnutím špejle doprostřed koláče zda je náplň hotová (špejle je po vytáhnutí čistá )

Po uvedené době pečení troubu vypněte a koláč jednoduše nechte v troubě přes noc vychladnout. _ Doporučuji !!! Koláč je pak výborný po proležení a usazení se .

Koláč si můžete naporcovat na 8 nebo 12 dílů a před podáváním pocukrovat , může se i ozdobit ovocem a nebo polít některým sirupem či ovocnou šťávou - zde máte rozsáhlé pole pro svou fantazii a naslouchání vašich chuťových pohárků.

Dobrou chuť :)
Tento koláč především milují děti a v Bavorsku neznám kavárnu , která ho nemá v nabídce !

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie