(recept
si oblíbilo 39 návštěvníků)
TVAROHOVÝ KOLÁČ S JABLKY
Potřebné ingredience
250 g měk. tvarohu, 250 g. moučkového cukru (lze použít i krystalový, když dojde moučka), 200 g tuku Hera, 3-4 celá vejce, 1 prášek do pečiva, 250 g hladké mouky, jablka (čím víc tím líp, klidně 6-8 větších kusů), vanilkový cukr, skořice (nebo skořic. cukr)
Postup přípravy
Nastrouháme si jablka na plátky. Tvaroh utřeme s cukrem, tukem a vejci, vmícháme mouku s práškem do pečiva (občas vmíchám trošku mléka, aby „to“ bylo mírně, ale jen mírně "tečavé" a líp se roztíralo, ale není to důležité). Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (nebo klidně peč. papír tak, jak je kdo zvyklý). Poklademe nastrouhaná jablka, posypeme cukrem a skořicí. Ve vyhřáté troubě ("střední", 160-175°) pečeme tak 35-40 minut (je to třeba vyzkoušet, aby těsto nebylo ani nedopečené, ale ani vysušené).
Pozn.: Lze poklást i jiným ovocem a třeba posypat drobenkou, ale jablíčkovo-skořicová varianta asi i u vás zvítězí.
Pozn.: Lze poklást i jiným ovocem a třeba posypat drobenkou, ale jablíčkovo-skořicová varianta asi i u vás zvítězí.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vlr.Buckova
(upraveno)
19. 3. 2017, 21:01
iruse
(upraveno)
15. 3. 2012, 19:24
Dobrý den Mariko, koláč je vynikající , ráda se k němu vracím,mám ho v oblíbených tak ho prosím opravdu nemažte...nerada bych o něj přišla,než se konečně donutim si ho vytisknout a opravdu nechápu některé komentáře,protože těch receptů tady je opravdu spousta a myslím si ,že nikdo nemá čas hledat v ostatních jestli náhodou ten jeho není už jednou vložený, kort koláčů s jablky je tu požehnaně ... Hezký den
Diochi
(upraveno)
16. 4. 2012, 23:17
@iruse
Krásný večer paní Iri Moc děkuji za Vaši podporu - vážím si Vašich slov a Vaší upřímnosti Komentáře některých lidiček už neberu v potaz Mějte krásný zbytek týdne a dala jste mi terazky chuťové pohárky do pozoru, abych si jej znovu vyzkoušela Děkujiiii moc!!!
Diochi
(upraveno)
22. 9. 2010, 6:53
Teď nemám tolik času, abych to řešila....až se přestěhujeme, tak to vyřeším tím, že jej vymažu.....toliko mi chutnal a tak jsem si jej dala mezi své oblíbené semky, abych si jej pamatovala......nikomu jsem tím nechtěla ublížit..........spousta lidí semky dává tolik receptů, který jsou stejný a nikomu to zatím nevadilo. Tedy já osobně v tom nevidím problém. To je prostě každýho svobodná věc si myslím a jestli jsem Vám tím způsobila nějaký sebemenší problémek, tak se omlouvám. Ale opravdu to teď řešit nechci......jsme ve stěhování a já na to opravdu teď nemám čas a navíc netuším kdy zase budeme mít internet.....díky všem za pochopení a mějte se suprácky Nebojte, není to myšleno zle, jenom mne to zamrzelo.
bububububu
(upraveno)
23. 9. 2010, 9:20
@Diochi
my to taky nemyslíme zle, jde jen o to, že pokud tu budou vkládat všichni stejné recepty, pak budeme hledat jeden recept půl dne, protože to bude stále o jednom a tom samém. Když chci vložit recept a kór, kterej nemám svůj nebo po babičce a když mi ještě k tomu příjde mejlem a to se předpokládá, že to začne vkládat každej, tak se nejdřív podívám, jestli už tu není, pokud je, logicky ho nevložím, proč taky, přece jich tu nebude stejných 100, to se dá přece pochopit Příjemné stěhování
bububububu
(upraveno)
19. 9. 2010, 10:17
Paní Mariko nezlobte se na mě, ale když už míníte vkládat recept, který není váš, tak aspoň změňte text. Opsat to do posledního písmenka dokáže opravdu každej http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=750
Diochi
(upraveno)
20. 9. 2010, 21:59
@bububububu
Paní Janičko Moc se Vám omlouvám - i když nevím proč bych se měla omlouvat ale tento receptík jsem dostala od mojí kamarádky mailíkem...bylo jich tam spousty takových receptů a žádný receptík si bohudíky nepřivlasťňuji, neboť to není fér. Text jsem toliko zkopírovala z kuchařky, kterou mi kamarádka poslala Proto tento recept není od Vás Díky za pochopení a přeji krásný večer
bububububu
(upraveno)
21. 9. 2010, 19:31
@Diochi
já ale neřekla že je můj. Je nějaké paní a prostě už tu jednou je a v úplně stejném znění a když ho tady vloží 20 lidí, tak to nebude o ničem jiném než o receptech pořád dokola
Michellinka
(upraveno)
21. 9. 2010, 19:10
@Diochi
Ale přece není problém se nejdřív podívat, jestli tady není už stejný recept napsaný. Pak vyjíždí desítky stejných receptů a čert se v tom vyznej
Ovečka
(upraveno)
21. 9. 2010, 18:50
@Diochi
jenže spousta receptů, co kolujou mailama, je právě odtud
V+V+K
(upraveno)
4. 8. 2010, 10:50
mňam, mňam, mňam . už dlouho jsem tak moc dobrou buchtu nejedla . Všem doporučuji
Diochi
(upraveno)
5. 8. 2010, 19:30
@V+V+K
Jsme rádi, že chutná a že jsme mohli přispět trošku mlsným jazýčkům
stranpa
(upraveno)
15. 6. 2010, 14:58
Tak už peču,pak podám hlášení
Diochi
(upraveno)
15. 6. 2010, 19:33
@stranpa
Podejte, podejte - budeme jedině rádi, jestli chutnalo
Ilonáček
(upraveno)
23. 4. 2010, 9:56
Diochi
(upraveno)
15. 6. 2010, 19:34
@Ilonáček
Katynka*
(upraveno)
22. 4. 2010, 20:32
Maričko, vypadá mňamózně hnedka bych si dala
Diochi
(upraveno)
15. 6. 2010, 19:34
@Katynka*
Zkus beruško upéci Moc se omlouvám, že podávám zprávičku terazky, ale nevšimla jsem si nikdy, že i tu se dají házet komentíky
Hnědovláska
(upraveno)
22. 4. 2010, 17:29
Tuk Hera má být rozpuštěná? Děkuji
Diochi
(upraveno)
15. 6. 2010, 19:35
@Hnědovláska
Ani jsem si čoveče nevšimla, že i u receptíků jsou možné komentáře Proto se omlouvám za pozdní odpověď Nene, tuk nerozpouštět - utřít s ostatními surovinami! A nechť se dílko vydaří - tedy snad se už vydařilo...