Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Bezmasá jídla

Přidat recept
BEZMASÁ JÍDLA
Schopperl - prstové nudle z bramborového těsta

Schopperl - prstové nudle z bramborového těsta

Potřebné ingredience

Doba přípravy cca 25 minut / doba odpočinku cca 12 hodin / doba pečení cca 40 minut 8 větších brambor 250 g hladké mouky 2 vejce Sůl Muškátový oříšek, strouhaný 250 ml mléka přepuštěné máslo _ Butterschmalz

Postup přípravy

Den předem uvařte brambory ve slupce a nechte přes noc vychladnout. Brambory oloupejte a buď prolisujte lisem na brambory do misky nebo je do misky nastrouhejte na jemném…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Klöße _ bramborový knedlík od babičky

Klöße _ bramborový knedlík od babičky

Potřebné ingredience

Doba přípravy cca 30 minut / Doba vaření cca 20 minut 500 g brambor , uvařených až do "rozvaření" 100 g škrobové moučky (pšeničný nebo bramborový škrob) 1 žloutek 1 lžíce másla sůl muškátový oříšek

Postup přípravy

Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme a uvaříme. Necháme trochu vychladnout a prolisujeme lisem. Dochuťte solí, máslem a muškátovým oříškem. Vmícháme vaječný žloutek a škrob. …

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bavorský houskový knedlík od babičky- Semmelknödel

Bavorský houskový knedlík od babičky- Semmelknödel

Potřebné ingredience

Doba zpracování: cca 20 minut / Doba vaření: cca 20 minut 6 housek, alespoň 1 den staré 3 lžíce nasekané petrželky _ kdo nemá rád, tak jí dávat nemusí 10 g másla 1 jemně nakrájená cibule 250 ml mléka 3 vejce Sůl a pepř případně strouhanku k lepšímu spojení těsta

Postup přípravy

Housky nakrájejte na tenké plátky. Nakrájenou petrželku a cibuli velmi krátce orestujte na másle, ale nenechte je obarvit, poté přidejte k nakrájené housce.. Zahřejte mléko …

Zobrazit více...

Kategorie