Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bábovka Bedřiška

Bábovka Bedřiška

Potřebné ingredience

150 g Hery, 5 vajec, 250 g krystalového cukru, 300 g polohrubé mouky, 50 g mletých lískových oříšků, 50 g nahrubo strouhané čokolády na vaření, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 250 ml mléka

Postup přípravy

Nejdřív ušleháme pevný sníh z bílků. Pak utřeme Heru se žloutky a cukrem, přidáme ostatní suroviny a nakonec lehce vmícháme sníh.
Pečeme na 160°C (každý podle své trouby).

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Linecké koláčky

Linecké koláčky

Potřebné ingredience

250 g hladké mouky, 250 g hrubé mouky, 250 g Solamylu nebo Maizeny, 200 g moučkového cukru, 250 g másla, 1 vejce, 2 žloutky, 6 lž mléka, 1/2 prášku do pečiva

Postup přípravy

Ze všech surovin zpracujeme těsto. Vyválíme placku, vykrájíme tvary a upečeme na 200°C. Vychladlé slepujeme marmeládou. Necháme do druhého dne proležet.

Dobrou chuť.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Linecký koláč

Linecký koláč

Potřebné ingredience

Těsto: 500 g hladké mouky, 200 g moučkového cukru, 250 g Hery, 3 vejce, 1 prášek do pečiva; Jablková náplň: 1 a 1/2 kg nastrouhaných jablek, 2 vanilkové pudingy, 2 vanilkové cukry, 10 lž. cukru.

Postup přípravy

Zpracujeme těsto a dáme do lednice odpočinout.
Zatím uděláme jablkovou náplň smícháním všech surovin.
2/3 těsta rozválíme na tukem vymazaný plech s vyšším okrajem. Na…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jablková povidla

Jablková povidla

Potřebné ingredience

6 půllitrů na kostičky pokrájených jablek, 1/2 kg cukru, 2 lžíce octa

Postup přípravy

Vše smícháme a necháme do druhého dne stát. Druhý den povaříme, rozmixujeme, propasírujeme, dáme do sklenic a zavaříme.

Povidla jsou jednoduchá, chutná na vdolky i na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohové strouhané řezy

Tvarohové strouhané řezy

Potřebné ingredience

Těsto: 40 dkg hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1 lžíce kakaa, 1 Hera, 3 lžíce mléka, 7 dkg moučkového cukru; Náplň: 3 tvarohy (kostky), 4 vejce, 200 g moučkového cukru, 1 lžíce Solamylu, 1/2 l mléka, 1 vanilkový puding; Poleva: 4,5 dkg moučkového cukru, 1 lžíce kakaa, 1/2 lžíce Solamylu, 1 lžíce mléka, 5 dkg Hery.

Postup přípravy

Těsto rozdělíme na 2 díly a dáme asi na 2 hodiny do mrazáku.
Pak jeden díl rozstrouháme na vymazaný pekáč, na to dáme tvarohovou nádivku, nastrouháme druhý díl těsta a upečeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Broskvový moučník

Broskvový moučník

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 200 g moučkového cukru, 200 g polohrubé mouky, 100 ml oleje, 100 ml mléka, 1 prášek do pečiva; Krém: šťáva z kompotu, 2 vanilkové pudingy, 4 lž moučkového cukru, 2 tvarohy (jedno jaké), 10 dkg másla; dále 1 broskvový kompot (820 g).

Postup přípravy

Korpus: Z bílků vyšleháme sníh. Žloutky šleháme s cukrem, přidáme olej a mléko, mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Banánové řezy

Banánové řezy

Potřebné ingredience

Těsto: 1 balíček prášku do pečiva 100 g cukru krupice 100 ml vody 200 ml oleje 2 lžíce kakaa 3 vejce 150 g hladké mouky; Krém: 500 ml mléka, 2 pudingy s banánovou příchutí, 125 g másla, 130 g moučkového cukru, 2 zakysané smetany (celkem 400 g); dále 5 banánů a 100 g strouhané hořké čokolády

Postup přípravy

Korpus: Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Cukr, mouku, kakao, prášek do pečiva, olej, vodu a žloutky důkladně zamícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který lehce…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Šunkové toasty

Šunkové toasty

Potřebné ingredience

2 bílky, 10 dkg šunky, 10 dkg tvrdého sýra, veka, máslo

Postup přípravy

Bílky našleháme el. šlehačem. Vmícháme strouhaný sýr a pokrájenou šunku.
Plátky veky potřeme máslem a pak připravenou směsí. Zapečeme v troubě.
Podáváme teplé.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Broskvové pokušení

Broskvové pokušení

Potřebné ingredience

Těsto: 4 vejce (z bílků sníh), 200 g moučkového cukru, 200 g polohrubé mouky, 100 ml oleje, 100 ml mléka, 1 prášek do pečiva. Náplň: 1 velký broskvový kompot (820 g), 2 tvarohy (v celofánu), 2 x 250 ml šlehačky, 1 hrnek moučkového cukru. Poleva: 2 pudingy bez vaření (Dr. Oetker Créme Olé vanilka), 400 ml šťávy z použitého kompotu (pokud je šťávy málo, doplníme vodou do objemu 400 ml).

Postup přípravy

Těsto: Ze surovin na těsto uděláme klasický piškot. Pečeme na 180°C asi 15 minut. Po vychladnutí na něj naskládáme pokrájené ovoce.
Náplň: Vyšleháme tvaroh s cukrem v hladkou…

Zobrazit více...

Kategorie