Zobrazit přihlášovací formulář
SLADKÁ JÍDLA
Sladké těstoviny

Sladké těstoviny

Potřebné ingredience

Těstoviny, kakao, máslo, cukr

Postup přípravy

Uvaříme těstoviny, scedíme, posypeme kakaem a cukrem a zalijeme rozpuštěným máslem.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Katův šleh

Katův šleh

Potřebné ingredience

750 g vepřové kýty
150 g cibule
100 g naložených okurek
100 g sterilovaných kapií (bez nálevu)
100 g kečupu
3 feferonky
olej
worcester
sůl
mletý pepř

Postup přípravy

Plátky vepřového masa pokrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji osmažíme (orestujeme) skoro do měkka. Přidáme cibuli pokrájenou na kostičky a necháme…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Nepečený jahodovo - jogurtový dort

Nepečený jahodovo - jogurtový dort

Potřebné ingredience

1 balíček dětských piškotů, ovocná šťáva nebo likér
Krém: 2 lžíce želatiny, 1 dl mléka, 3 kelímky bílého jogurtu (450 g), 3-4 lžíce pískového cukru, 1 balíček vanilinového cukru, 250 g jahod
Rosol: 1 l ovocné šťávy, 1 l vody, 1 balíček pudinkového prášku s jahodovou příchutí
Na ozdobení: ušlehaná smetana, jahody

Postup přípravy

Dno i stěny dortové formy vyložíme piškoty, které jsme pokapali ovocnou šťávou nebo likérem. Želatinu namočíme do vlažného mléka a necháme nabobtnat. Bílý jogurt, cukr,…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
FOUSATÉ NOHY Z NOVÉHO ZÉLANDU

FOUSATÉ NOHY Z NOVÉHO ZÉLANDU

Potřebné ingredience

1 hrnek medu,
1 lžíce sójové omáčky,
4 hrnky kukuřičných lupínků (cornflakes),
2 lžíce lněných semínek (nebo sezam),
10 menších kuřecích stehýnek

Postup přípravy

Příprava a tepelná úprava: 80 min.

Postup:
V misce smícháme med a sójovou omáčku. Lupínky a semínka rozdrtíme na jemno. (nejlépe rukama v pevnějším igelitovém sáčku).…

Zobrazit více...

Kategorie