RÝŽE A TĚSTOVINY
Zobrazit více...
RIZOTO - sypké a vláčné
Potřebné ingredience
1 hrnek rýže, 1 a 1/2 hrnku kuřecího nebo hovězího vývaru (nejlépe domácího, ne bujon), velká cibule, sůl, česnek (stroužek), kousek másla,(dle chuti podušená zelenina, hrášek, nakrájené maso z vývaru-kuřecí, vepřové, hovězí, ..může se přidat trochu kari koření, nebo místo zeleniny houby,prostě jak kdo má rád)
Postup přípravy
V kastrole necháme rozpálit tuk a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibulku, prolisovaný (nebo granulovaný) česnek pak přidáme rýži a orestujeme tak aby byla vařící, ale ne…
RÝŽE A TĚSTOVINY
Zobrazit více...
dušená rýže - základní postup vaření přílohy,…
Potřebné ingredience
1 hrnek rýže, 1 a 1/2 hrnku vařící vody, sůl, malá cibule, olej
Postup přípravy
V kastrole necháme rozpálit tuk, osmahneme na něm rýži tak aby byla vařící, ale ne připálená. Důkladně při orestování mícháme - připaluje se. Když je rýže horká, přilejeme vodu,…