Zobrazit přihlášovací formulář
CUKROVÍ
košíčky s oříškovou náplní a čokoládovou polevou

košíčky s oříškovou náplní a čokoládovou polevou

Potřebné ingredience

linecké těsto:
15 dkg másla
30 dkg hladké mouky
6 dkg cukru moučka
3 žloutky

1. náplň:
15 dkg másla
12 dkg moučkového cukru
1 lžíce rumu
mleté ořechy

2. náplň:
rozšlehaný bílek
15 dkg moučkového cukru
citronová šťáva z 1/2 citronu

poleva:
čokoláda na vaření, nebo hotová hořká poleva

Postup přípravy

Připravíme z ingrediencí linecké těsto. Namačkáme do formiček na košíčky tenkou vrstvu. Při pečení nabydou.

Nachystáme si obě náplně (citronovou pořádně vymícháme do hladka…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí prsa v listovém těstě, smetanové brambory

Kuřecí prsa v listovém těstě, smetanové brambory

Potřebné ingredience

maso:kuřecí prsíčka, pepř, sůl, česnek, koření na kuře, šunka, plátkový sýr,olej, listové těsto
brambory: brambory, šlehačka, sůl

Postup přípravy

Kuřecí prsa rozkrojíme, aby byly tenčí plátky, osolíme, opepříme, posypeme granulovaným česnekem a kořením na kuře. Opečeme zprudka na pánvi z obou stran a necháme vychladnout.Já…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
sýrová pomazánka

sýrová pomazánka

Potřebné ingredience

15 dkg eidamu, 15 dkg ementálu, 1 velká cibule, 30 dkg měkkého salámu vcelku (nejlépe šunkový, může být junior apod.), 1-2 vařené vejce, 2 kyselé okurky, majolka, pepř, sůl,

Postup přípravy

sýr a salám, vejce, kyselé okurky nastrouháme, přimícháme nadrobno nakrájenou cibuli , přimícháme majolku, lehce opepříme, osolíme dle chuti. Pokud máte raději kyselejší pomazánky…

Zobrazit více...
POLÉVKY
špenátový  smetanový krém

špenátový smetanový krém

Potřebné ingredience

olej,nadrobno nakrájená cibule, prolisovaný česnek - 2 stroužky, mléko, smetana ke šlehání, zmražený špenát (listy - nejlépe na kousky, cca 30-50 dkg) sůl, muškátový oříšek, mouka hladká - na jíšku, 2 dcl sladké smetany ke šlehání. 1/2 hrnku vývaru.

Postup přípravy

Na oleji orestujeme cibulku a česnek, když cibulka začne hnědnout, poprášíme hladkou moukou a jíšku trošku necháme zrůžovět. Pak přilejeme mléko (podle požadovaného množství 1/2 l…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Výborná svíčková omáčka - dle šéfkuchaře

Výborná svíčková omáčka - dle šéfkuchaře

Potřebné ingredience

500-1000 g hovězího masa na svíčkovou (králík, krůtí., sekaná.dle chuti), kousek špeku, 2 mrkve, 1 velká petržel, celer, vše nakrájené na kostičky, velká cibule,divoké koření (1 bobkový list, nové koření, hřebíček), sůl, 2 hrsti pískového cukru, tuk, kolečko citronu, lžíce hořčice, 1 hrnek vývaru (domácího,ten je lepší, v horším případě bujon) , 250 ml smetany ke šlenáhí, 2 lžíce zakysané smetany

Postup přípravy

V jednom kastrolku osmahneme na oleji kousíčky špeku a posolené maso, nakrájené na plátky. Podusíme asi tak 5 minut, dokud nepustí šťávu. Ve druhém kastrole rozpálíme olej,…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
RIZOTO - sypké a vláčné

RIZOTO - sypké a vláčné

Potřebné ingredience

1 hrnek rýže, 1 a 1/2 hrnku kuřecího nebo hovězího vývaru (nejlépe domácího, ne bujon), velká cibule, sůl, česnek (stroužek), kousek másla,(dle chuti podušená zelenina, hrášek, nakrájené maso z vývaru-kuřecí, vepřové, hovězí, ..může se přidat trochu kari koření, nebo místo zeleniny houby,prostě jak kdo má rád)

Postup přípravy

V kastrole necháme rozpálit tuk a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibulku, prolisovaný (nebo granulovaný) česnek pak přidáme rýži a orestujeme tak aby byla vařící, ale ne…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
dušená rýže - základní postup vaření přílohy, perfektně sypká, nelelpivá.

dušená rýže - základní postup vaření přílohy,…

Potřebné ingredience

1 hrnek rýže, 1 a 1/2 hrnku vařící vody, sůl, malá cibule, olej

Postup přípravy

V kastrole necháme rozpálit tuk, osmahneme na něm rýži tak aby byla vařící, ale ne připálená. Důkladně při orestování mícháme - připaluje se. Když je rýže horká, přilejeme vodu,…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
výborné dušené zelí (k pečeni...)

výborné dušené zelí (k pečeni...)

Potřebné ingredience

500 g kysaného zelí, 2 cibule, 4 lžíce oleje, 1/2 brambory, 1 lžíce hladké mouky, sůl, kmín, ocet, cukr

Postup přípravy

Zelí slijeme, necháme okapat a rozkrájíme. Zalijeme vodou přidáme kmín a dusíme do poloměkka. Na rozpáleném oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli do hněda. až cibule…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
jednoduché tiramisu

jednoduché tiramisu

Potřebné ingredience

2 pomazánková másla, 2 hotové vanilkové pudinky se šlehačkou, 2 sáčky piškotů, uvařená vlažná silná káva , kakao.

Postup přípravy

Smícháme pomazánková másla, vanilkové pudinky. Misku vyložíme piškoty namočenými ve vlažné kávě (piškoty namáčíme rychle, aby se nerozmočily). pomažeme vrstvou směsi, pak dáme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
šťavnatý jablečný koláč

šťavnatý jablečný koláč

Potřebné ingredience

TĚSTO: 250 g polohrubé mouky, 125 g margarínu nebo másla, 6 g cukru, 1 vejce, 1kl skořice, špetka soli. NÁPLŇ: 5 nakyslých jablek, šťáva z citronu POLEVA: 4 vejce, 100 g cukru krupice, půl kl skořice, 150 ml smetany ke šlehání, 1 vanilkový cukr.

Postup přípravy

Smícháme ingredience na těsto, těsto je tuhé. Vypracujeme. Vyválíme plát a vyložíme těstem dortovou rozevírací vymaštěnou a moukou vysypanou formu. Na těsto naklademe jablka,…

Zobrazit více...

Kategorie