Domácí termix č. 2
Potřebné ingredience
500 ml mléka; 1 sáček čokoládového nebo kakaového pudinkového prášku; cukr podle chuti; 500 g jemného tvarohu (vaničkového); 1 lžíce tmavého granka nebo 1 lžička kakaa holandského typu; čokoládové hobliny nebo granko na ozdobu
Postup přípravy
Jak na to?
Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvařte podle návodu na obalu pudink. Do ještě teplého pudinku přidejte tvaroh, trochu cukru, lžíci granka a elektrickými metlami…
Domácí MONTE
Potřebné ingredience
TMAVÝ ořechový krém: mléko - 1/2 l, čokoládový pudink - 1 ks, moučkový cukr - 1 lžíce, čokoláda na vaření - 100 g, mleté lískové ořechy - 50 g, máslo - 50 g. SVĚTLÝ smetanový krém: zakysaná smetana - 3 kelímky, vanilkový cukr - 3 ks
Postup přípravy
Do hrnce nalijeme 400 ml mléka, osladíme lžící cukru, rozlámeme do něj celou čokoládu na vaření a ohříváme dokud se čokoláda nerozpustí. Pak přidáme zbytek mléka s rozmíchaným…
Domácí termix č. 1
Potřebné ingredience
1 ks čokoládového (vanilkového, banánového, pistáciového, karamelového, jahodového) pudingu, 2 lžíce cukr krupice, 500 ml polotučného mléka, 500g tvarohu (2 vaničky po 250g).
Postup přípravy
Klasicky uvaříme puding (puding, cukr a mléko). Po vychladnutí přidáme tvaroh a vše rozmixujeme mixérem. Dáme do misek vychladnout. Skvělééé, rychlééé a hlavně levnééé.
Domácí lipánek
Potřebné ingredience
1 kelímek (250 ml) 31% šlehačky, 2 vaničky (2x 250g) nízkotučného tvarohu, 2 balíčky vanilkového cukru. Nízkotučný tvaroh je naprosto dostačující a je i levnější, jelikož je tam tučná smetana.
Postup přípravy
Nejdříve vyšleháme šlehačku mixérem. Poté přidáme tvaroh, vanilkové cukry a znovu mixujeme šlehačem. Dáme do misek vychladnou. Delikatesnííííííí.