Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
*** ŠVESTKOVO MAKOVÉ MUFFINY ***

*** ŠVESTKOVO MAKOVÉ MUFFINY ***

Potřebné ingredience

150g hladké mouky a 150 g hladké špaldové mouky, 125 g másla, 250 ml bílého jogurtu, 200 g třtinového cukru, 2 vejce, půl lžičky soli, 1 prášek do pečiva, 400 g vypeckovaných švestek, lžíce makových semínek, 1/2 lžičky jedlé sody

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 190°C. Dna muffinových forem si vymažte máslem. Stěny vyložte pruhem pečicího papíru-měl by formu převyšovat o cca 3cm (košíčky z papírnictví jsou moc malé).…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
*** VÁNOČNÍ POLÍNKO - BUCHE DE NOEL ***

*** VÁNOČNÍ POLÍNKO - BUCHE DE NOEL ***

Potřebné ingredience

Na piškotové těsto: 6 vajec, 6 lžic oleje, 200 g krupicového cukru, 240g polohrubé mouky, lžička vanilkového extraktu, lžička prášku do pečiva Na krém: 1 čokoládový pudink, 2 lžičky kávového extraktu, 2 lžíce moučkového cukru, 120 g másla, 8-10 jedlých kaštanů, 400 ml mléka, tabulka kvalitní, alespoň 80% čokolády

Postup přípravy

Piškot:
Troubu předehřejte na 180°C. Oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte s cukrem do tuhého sněhu. Vedle si vyšlehejte žloutky s olejem, a opatrně přilijte do bílků.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
*** ŠPALDOVÝ JABLKOVÝ ŠTRŮDL ***

*** ŠPALDOVÝ JABLKOVÝ ŠTRŮDL ***

Potřebné ingredience

1/2 kg špaldové mouky, 250g Hery+na potření, 1 lžička octa, 1/2 hrnku vody Náplň:2kg jablek, 4 lžíce třtinového, mletá skořice, hrst vlašských oříšků a rozinek (volitelné)

Postup přípravy

Mouku nasypejte na vál, přidejte sůl a nastrouhejte ztuhlou Heru. Pokapejte octem, přidejte trochu vody a vypracujte těsto. Dle potřeby si přidávejte vodu a vytvořte tuhé těsto,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
*** JUMBO BORŮVKOVÉ MUFFINY ***

*** JUMBO BORŮVKOVÉ MUFFINY ***

Potřebné ingredience

2 1/2 hrnku polohrubé mouky, 1 lžíce prášku do pečiva, 1/2 lžičky jedlé sody, 3/4 hrnku cukru krupice (nebo třtinového), 1/4 lžičky soli, 2 rozšlehaná vejce, 1 hrnek podmáslí, 120 g změklého másla, 1 hrnek (nebo dle uvážení či potřeby) borůvek, 1 lžička vanilkového cukru

Postup přípravy

Do mísy dejte změklé máslo a cukr a ušlehejte při střední rychlosti mixérem, dokud hmota nebude lehká a nadýchaná. Přidejte vejce a pokračujte ve šlehání, poté přidejte podmáslí.…

Zobrazit více...

Kategorie