Zobrazit přihlášovací formulář
SLADKÁ JÍDLA
Jahodové knedlíky

Jahodové knedlíky

Potřebné ingredience

260g hrubé mouky, 500g měkkého tvarohu ( ne toho ve vaniččce, ale raději používám ten v tom "ošklivém" obalu), 2 žloutky, špetka soli, jahody či jiné ovoce jako náplň

Postup přípravy

Z mouky, tvarohu, žloutků a soli vypracujte těsto. To nechte cca 1 hod. odpočívat v chladu. Poté těsto vyválejte na pomoučené pracovní ploše, tvořte placičky, do každé zabalte…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová panenka se šťouchanými bramborami a pepřovou omáčkou podle mě :-)

Vepřová panenka se šťouchanými bramborami a pepřovou…

Potřebné ingredience

Rozpis pro cca 4 osoby: cca 800g vepřové panenky, cca 300 g anglické slaniny (čím delší plátky, tím lepší), barevný pepř, mletý černý pepř, sůl, olivový olej Omáčka: 2 kelímky smetany, barevný pepř, poté i výpek z masa (nebo bujón) + brambory, cibulka, petrželka, (kdo má rád do brambor i slaninu, může taky dát)

Postup přípravy

Vždy začnu nejdříve s přípravou panenky. Panenku očistím, omyju..na pracovní desku si rozložím plátky slaniny vedle sebe, aby se trochu překrývaly. Na tyto plátky poté položím…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
*** ŠVESTKOVO MAKOVÉ MUFFINY ***

*** ŠVESTKOVO MAKOVÉ MUFFINY ***

Potřebné ingredience

150g hladké mouky a 150 g hladké špaldové mouky, 125 g másla, 250 ml bílého jogurtu, 200 g třtinového cukru, 2 vejce, půl lžičky soli, 1 prášek do pečiva, 400 g vypeckovaných švestek, lžíce makových semínek, 1/2 lžičky jedlé sody

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 190°C. Dna muffinových forem si vymažte máslem. Stěny vyložte pruhem pečicího papíru-měl by formu převyšovat o cca 3cm (košíčky z papírnictví jsou moc malé).…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
*** VÁNOČNÍ POLÍNKO - BUCHE DE NOEL ***

*** VÁNOČNÍ POLÍNKO - BUCHE DE NOEL ***

Potřebné ingredience

Na piškotové těsto: 6 vajec, 6 lžic oleje, 200 g krupicového cukru, 240g polohrubé mouky, lžička vanilkového extraktu, lžička prášku do pečiva Na krém: 1 čokoládový pudink, 2 lžičky kávového extraktu, 2 lžíce moučkového cukru, 120 g másla, 8-10 jedlých kaštanů, 400 ml mléka, tabulka kvalitní, alespoň 80% čokolády

Postup přípravy

Piškot:
Troubu předehřejte na 180°C. Oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte s cukrem do tuhého sněhu. Vedle si vyšlehejte žloutky s olejem, a opatrně přilijte do bílků.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
*** ŠPALDOVÝ JABLKOVÝ ŠTRŮDL ***

*** ŠPALDOVÝ JABLKOVÝ ŠTRŮDL ***

Potřebné ingredience

1/2 kg špaldové mouky, 250g Hery+na potření, 1 lžička octa, 1/2 hrnku vody Náplň:2kg jablek, 4 lžíce třtinového, mletá skořice, hrst vlašských oříšků a rozinek (volitelné)

Postup přípravy

Mouku nasypejte na vál, přidejte sůl a nastrouhejte ztuhlou Heru. Pokapejte octem, přidejte trochu vody a vypracujte těsto. Dle potřeby si přidávejte vodu a vytvořte tuhé těsto,…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
*** VÝBORNÉ ŠÁTEČKY ***

*** VÝBORNÉ ŠÁTEČKY ***

Potřebné ingredience

1/2 kg polohrubé mouky, 1 Hera, 1 droždí v kostce, 4 lžičky pískového cukru, 1 vejce, špetka soli, cca 10 lžic mléka

Postup přípravy

Na vál nasypeme mouku, doprostřed uděláme důlek, kam rozdrobíme droždí, přidáme cukr, vejce, šp. soli. Nastrouháme Heru a přidáváme mléko dle potřeby. Vypracujeme těsto, které…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
*** JUMBO BORŮVKOVÉ MUFFINY ***

*** JUMBO BORŮVKOVÉ MUFFINY ***

Potřebné ingredience

2 1/2 hrnku polohrubé mouky, 1 lžíce prášku do pečiva, 1/2 lžičky jedlé sody, 3/4 hrnku cukru krupice (nebo třtinového), 1/4 lžičky soli, 2 rozšlehaná vejce, 1 hrnek podmáslí, 120 g změklého másla, 1 hrnek (nebo dle uvážení či potřeby) borůvek, 1 lžička vanilkového cukru

Postup přípravy

Do mísy dejte změklé máslo a cukr a ušlehejte při střední rychlosti mixérem, dokud hmota nebude lehká a nadýchaná. Přidejte vejce a pokračujte ve šlehání, poté přidejte podmáslí.…

Zobrazit více...

Kategorie