(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Jahodové knedlíky
Potřebné ingredience
260g hrubé mouky, 500g měkkého tvarohu ( ne toho ve vaniččce, ale raději používám ten v tom "ošklivém" obalu), 2 žloutky, špetka soli, jahody či jiné ovoce jako náplň
Postup přípravy
Z mouky, tvarohu, žloutků a soli vypracujte těsto. To nechte cca 1 hod. odpočívat v chladu. Poté těsto vyválejte na pomoučené pracovní ploše, tvořte placičky, do každé zabalte jahodu a vytvarujte knedlík. Knedlíky vařte ve vroucí osolené vodě cca 10-13 minut ( já se řídím tím, že čekám, až mi vyplavou na povrch - ale ne vždy všechny vyplavou i přesto, že jsou hotové :) ).
Na ozdobu používám rozehřáté máslo, moučkový cukr a tvrdý nastrouhaný tvaroh. Výborné jsou i se skořicí, fantazii se meze nekladou..
Přeji dobrou chuť :)
Na ozdobu používám rozehřáté máslo, moučkový cukr a tvrdý nastrouhaný tvaroh. Výborné jsou i se skořicí, fantazii se meze nekladou..
Přeji dobrou chuť :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé