Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 49 návštěvníků)

Kynuté jahodové knedlíky

0.0
Kynuté jahodové knedlíky

Potřebné ingredience

na těsto :40 dkg hrubé mouky,trochu soli, 1 vajíčko,1 lžíce oleje 1/4l mléka,půl kostičky droždí 1 lžíce ml.cukru pod droždí.
Jahody,nebo jiné ovoce ,tvaroh máslo na polití.

Postup přípravy

Do mísy nasypeme mouku udělám si dolík do něho nasypeme cukr a rozdrobíme kvasnice a zalijeme vlažným mlékem.Přikryjeme a necháme vzejít kvasnice.Pak přidáme vajíčko,špetku soli a lžíci oleje.Klasicky zaděláme a necháme vykynout.
Pak lžící vykrajujeme stejné kousky a zabalíme ovoce.Knedlík položíme spojem dolů a necháme ještě chvilku nakynout,než nám začne vařit voda.Do vody vkládáme spojem nahoru a po 4 minutách obrátíme.Vaříme celkem 8 minut.Potom knedlíky vytáhneme a propícháme vidličkou,aby se nám nesrazily a vyšla pára.
Podáváme s tvarohem apd.Celkem jich uděláte asi 17 ks.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

trala 19. 6. 2011, 17:53
(Y) (Y) (Y) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (pl) (F)
backa 20. 6. 2011, 16:10
@trala Díky Marci (L) (L) (hello)
l.krtecek 19. 6. 2011, 17:18
musím také pochválit tento receptík, knedlíky jsem dělala poprvé a hned se suprově vydařily (Y) . Jsou opravdu výborné a nadýchané i druhý den, opravdu super. (Y)
backa 19. 6. 2011, 19:56
@l.krtecek Tak to jsem ráda Luci,že se povedly (L) a jste spokojená s receptem (K) (hello)
kapfik 6. 7. 2010, 11:48
Milá Tatjáno, tomuto receptu dávám velkou poklonu a zárověň moc a moc chválím (Y) (Y) (Y) (Y). Recept je opravdu výborný. . . . . (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp). Dnes jsem dělala knedlíky poprvé a rovnou z dvojté dávky a celá moje rodina si moc a mo pochutnala. Knedlíky byly opravdu moc výborné, nadýchané. (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) Mějte se moc fajn Rita (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello)
backa 19. 6. 2011, 20:01
@kapfik Moc jste mě potěšila svým pěkným komentářem :-) (L)děkuji i já jsem spokojená s tímto receptem.Vždycky se mi knedlíky srazily až jsem to vypilovala (Y) a tyto jsou opravdu jedinečné. (Y) Přeji krásné letní dny Táňa (L)
brenda 8. 6. 2010, 16:50
(Y)tak dneska jsem dělala na obídek a moc jsme si pochutnali,jen místo hrubé mouky jsem dala polohrubou. :-p :-p :-p :-p :-p :-p
vivina 7. 6. 2009, 8:17
Tatjano (hello) (hello), musím moc pochválit tento recept (Y) (Y) Tvoje knedlíky dělám během týdne už 2x, chlapi si je žádají ;-), těsto je naprosto perfektní, skvěle se s ním pracuje a knedlíky nadýchané jedna báseň (clamp) (clamp)
backa 7. 6. 2009, 11:02
@vivina Silvinko děkuji za pěkný komentář (L) moc mě to potěšilo,že jsi tak spokojená s receptem.I u nás vládnou knedlíky,jak jsou jahody.A co potom až budou meruňky,to se jich ujíme ;-) Zdraví Táňa (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie