RECEPTY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
Celkem: 1 (zobrazuje se 1-1)

POLÉVKY

Domikát-Demikát-Polévka z brynzy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 litr vody, 4 velké brambory, 1 litr podmáslí, 4 vejce, 100 g brynzy, sůl, kmín, pažitka - toto je originální recept z Koliby Juřena ve Frenštátě pod Radhoště-Lomná (děkuji za inspiraci), ale já si jej trochu upravila ... brambor dle vlastního uvážení, 0,5 l podmáslí (kefíru), 2 vejce, lžička mleté sladké papriky, 125 g brynzy.

POSTUP PŘÍPRAVY

Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a povaříme v osolené vodě s kmínem. Podmáslí (kefír) osolíme a rozmícháme s vejci a se lžičkou papriky. Když brambory změknou, přilijeme podmáslí (kefír), polévku zamícháme a krátce zavaříme. POZOR - při delším vaření se srazí! Pak v ní rozpustíme brynzu a na talíři zdobíme nasekanou pažitkou nebo opečenou slaninkou.

Foto výsledku dodám - právě jsem dovařila, dofotila a ochutnala ...

Kdysi jsme ji baštili na Slovensku pod názvem demikát (ale tam je příprava asi jiná) a móóóc nám chutnala!

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 1 (zobrazuje se 1-1)
© 2004-2019 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt