Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
ŠPENÁTOVÝ ŠTRŮDL

ŠPENÁTOVÝ ŠTRŮDL

Potřebné ingredience

- balíček listového těsta
- špenát (kupuju mražený Bonduel - kousky)
- strouhaný sýr nebo balíček plátkového sýra
- česnek, sůl

Postup přípravy

Z listového těsta vyválím dvě placky, na ty dáme rozmrazený špenát ochucený česnekem a osolený. Poklademe nebo posypeme sýrem. Zatočíme, dáme na plech, potřeme rozšlehaným…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
KOLÁČ S OVOCEM - HRNÍČKOVÝ

KOLÁČ S OVOCEM - HRNÍČKOVÝ

Potřebné ingredience

2 hrnky polohrubé mouky,
1 hrnek cukru krupice,
půlka másla (hery),
1hrnek mléka,
1 kypřicí prášek do pečiva,
2 vajíčka,
ovoce

Postup přípravy

Je to jednoduchý, rychlý a dobrý koláč. V zimě ho děláme hlavně s kompotovanými meruňkami, v létě s tím ovocem, které právě je (třešně, borůvky, jahody, meruňky, broskve, rybíz).…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Špagety s hovězím masem z konzervy

Špagety s hovězím masem z konzervy

Potřebné ingredience

- 2 - 3 konzervy hovězího masa ve vlastní šťávě (doporučuju Hamé)
- špagety 1 - 1,5 sáčku
- rajský protlak 1 - 2 malé plechovky, trochu kečupu
- bylinky nejlíp čerstvé, ale i sušené (bazalka, oregáno, majoránka, tymián...)
- koření: trochu kmínu (i drcený), trochu sladké papriky, malinko pepře

Postup přípravy

Není to asi nijak závratný recept, ale nám špagety s touhle omáčkou chutnají a je to rychlé. (Tak 20 min.)
- konzervy vyklopíme na pánev, rozdělíme maso na malé kousky, přidáme…

Zobrazit více...

Kategorie