Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Podzimní trhaný koláč

Podzimní trhaný koláč

Potřebné ingredience

TĚSTO: 400g hl. mouky, 1/2balíčku kypřícího prášku, 200g mouč. cukru, 1 vejce, 200g změnklé Hery, 50g kakaa NÁPLŇ: 152g másla, 500g tvarohu, 1 vanilk. puding, 200g cukru, 1 vanilk. cukr, 3 vejce.

Postup přípravy

Na přípravu těsta smícháme mouku, kypřící prášek, cukr, kakao. Přídáme vejce a Heru a ručně zpracujeme těsto. Které uložíme na chvíli do ledničky.

Na přípravu náplně…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kinder mléčný řez

Kinder mléčný řez

Potřebné ingredience

Těsto: 8vajec, 20dkg kryst.cukru, 8dkg rozpušť.másla, 6Pl vody, 30dkg hl.mouky, 4dkg kakaa, 1 pr.do peč. Krém: 4PL kryst.cukru, 4lžíce medu. 4-5 čaj.lž.vanilk.cukru, 3,75 dl mléka, 2 bal.želatiny (dortové), 8 dl šlehačky (3 kelímky)

Postup přípravy

Těsto: Žloutky vymícháme s cukrem. Přidáme vodu a rozpuštěné máslo a mícháme. Přidáme mouku, kakao, prášek do pečiva. Vyšleháme pevný sníh z bílků a vmícháme do těsta. Půlku těsta…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Broskvový koláč z listového těsta

Broskvový koláč z listového těsta

Potřebné ingredience

Listové těsto. Náplň:Kompot broskví, 750g tvarohu, 150gzakysané smetany, 3 vejce, 100g cukru. Čirou želatinu.

Postup přípravy

Rozválíme listové těsto a dáme ho na plech vyložený pečícím papírem, propícháme ho vydličkou.
Vyšleháme tvaroh s kys. smetanou, vejci a cukrem. Vzniklý krém dáme na listové…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Domácí vafle

Domácí vafle

Potřebné ingredience

1 tvaroh, 1 Hera, 20dkg hl. mouky, 3 lžíce mléka, 10dkg cukru, vanilkový cukr, prášek do pečiva, 3 vejce.

Postup přípravy

U vajíček oddělíme žloutek a bílek. Z bílku vyšleháme sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem a Herou. Přidáme tvaroh. Poté mouku s práškem do pečiva. Nakonec v mícháme sníh z bílků.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Broskvová nepečená rychlovka

Broskvová nepečená rychlovka

Potřebné ingredience

2xpomazánková máslo, 2 šlehačky ke šlehání, 1 stužovač šlehačky, piškoty, broskvový kompot. Želatinu.

Postup přípravy

My jsme si velice oblíbili krém paní Radušky ID 8416
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=3016
Je to opravdu velice lehké a rychlé.

Piškoty poklademe na plech.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
BEBE roláda Tiramisu

BEBE roláda Tiramisu

Potřebné ingredience

Bebe sušenky, griotku Krém na Tiramisu náš oblíbený a rychlý dle Paní Radky ID 8416 http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=3016

Postup přípravy

Pokapeme si bebe sušenky pár kapkama griotky.
Pak sušenky slepujeme krémem.
Zabalíme do alobalu a necháme v ledničce do druhého dne.
Roládu pak krájíme na šikmo, aby nám…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tiramisu jednohubky  VÝÝÝÝBORNÉÉÉÉÉ

Tiramisu jednohubky VÝÝÝÝBORNÉÉÉÉÉ

Potřebné ingredience

2 pomazánková másla, 2 smetany ke šlehání, moučkový cukr, káva, rum, kakao na posypání, 2 velké balíčky dětských piškot. Stužovač šlehačky.

Postup přípravy

My jsme si velice oblíbili krém paní Radušky ID 8416
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=3016
Je to opravdu velice lehké a rychlé.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Domácí koblížky

Domácí koblížky

Potřebné ingredience

40g krupicového cukru, droždí, 125ml mléka, 400g polohrubé mouky, 3 žloutky, 70g másla (dávám i Heru), citronová kůra, špetka soli. 1 velká lžíce rumu (dává se hl. proto aby se při smažení tuk nevsákl do koblížků). Marmeláda na plnění (možno i tvaroh nebo čokoláda). Olej na smažení. Moučkový cukr na posypání.

Postup přípravy

Z rozdrobeného droždí, lžicky cukru a trochu vlažného mléka necháme vzejít kvásek.

Zbylé mléko vlijeme do rendlíku a přidáme žloutky a 40g cukru. Na mírném ohni vyšleháme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Karamelový krém...

Karamelový krém...

Potřebné ingredience

Salko mléko + máslo + tvaroh NEBO Salko mléko + máslo + karamelový puding

Postup přípravy

Přijde vám karamelový krém ze salka mléka hodně sladký a hutný? Přidejte do něj tvaroh, nebo ve 400ml mléka připravený karamelový pudin bez cukru. Krém bude jemnější a lehčí.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Angreštová bublanina

Angreštová bublanina

Potřebné ingredience

30 dkg polohr. mouky, 20 dkg písk. cukru, 3 vejce, prášek do pečiva, půl sklenky oleje, sklenka mléka. Barevný angrešt

Postup přípravy

Z přísad vymícháme, nebo vyšleháme těsto, které nalijeme na vymazaný plech, nebo pečící papír. Posypeme angreštem a dáme péct.
Je to krásný barevný koláček a hrozně rychlý.

Zobrazit více...

Kategorie