Čočka trochu jinak..... VYNIKAJÍÍÍCÍÍÍÍÍ Čočka na Kari
Potřebné ingredience
Asi 200g čočky, 2 středně veklé brambory oloupané a nakrájené na kostičky, 50g slaniny nakrájené na kostičky, 1 střední cibule nakrájená nadrobno, 3 stroužky česneku nakrájené na plátky, 1 červená kapie nakrájená na kostky, 1 lžíce rajčatového protlaku (já dala kečup), 1 kostka zeleninového bujonu, 1 lžička koření Kari.
Postup přípravy
Uvařte čočku podle návodu a zvlášt uvařte brambory. Na slanine zpěňte cibuli, česnek, kapii, dále přidejte račatový protlak, bujon, kari, zalijte 0,5l vody a poduste cca 5 min.…
Bochník plný fazolí
Potřebné ingredience
Mouku do domácí pekárny. Mleté maso, 2 konzervy červených fazolí, 1 konzervu bílých fatolí, sáček mraž. zeleniny dle vaší chuti, cibul, červenou papriku, kukuřici, sůl, pepř, koření dle vaší chuti.
Postup přípravy
V domácí pekárně upečeme malý bochníček ze 1/4kg mouky. Po vychlednutí odžízneme vršek a vnitřek trochu vydlabeme. Bochníček můžeme upéct i v troubě, po té co ručně vyracujeme…