Mravencová bábovka
Potřebné ingredience
250 g másla ,4-5 žlouků,200g mletého cukru,300g hladké mouky,1 vanilkový cukr,1 pr.do pečiva,125 ml vaječného koňaku ( nebo rumu, nebo trochu tresti a voda) , čokoládová rýže, sníh z 4-5 bílků ušlehaný s 50 g mletého cukru a máslo na vymazání formy.
Postup přípravy
Ušleháme si z bílků a 50 g.cukru sníh. Ve druhé nádobě ušleháme máslo, žloutky a vanilkový cukr .Pak postupně přidáváme mletý cukr, pr.do pečiva, vaječný koňak, mouku. Na závěr…
Jablková roláda
Potřebné ingredience
1 sklenice zavařených nastrouhaných jablek ( nebo čerstvá nastrouhaná jablka ),3 vejce, 6 lžic mletého cukru, 3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, skořice, vanilkový cukr, 6 pol.lžic vlažné vody. A ještě, kdo má rád sladké, tak trochu mletého cukru navíc na posypání nastrouhaných jablek.
Postup přípravy
Na pečícím papírem vyložený plech vyklopíme 1 sklenici zavařených, nastrouhaných jablek.Popřípadě přímo čerstvá nastrouhám. Stěrkou hezky rovnoměrně rozetřeme. Posypeme, skořicí,…