(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Jablková roláda
Potřebné ingredience
1 sklenice zavařených nastrouhaných jablek ( nebo čerstvá nastrouhaná jablka ),3 vejce, 6 lžic mletého cukru, 3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, skořice, vanilkový cukr, 6 pol.lžic vlažné vody. A ještě, kdo má rád sladké, tak trochu mletého cukru navíc na posypání nastrouhaných jablek.
Postup přípravy
Na pečícím papírem vyložený plech vyklopíme 1 sklenici zavařených, nastrouhaných jablek.Popřípadě přímo čerstvá nastrouhám. Stěrkou hezky rovnoměrně rozetřeme. Posypeme, skořicí, trochu mletým cukrem a vanilkovým cukrem.
Ušleháme si sníh ze tří bílků a necháme bokem. 3 žloutky smícháme s cukrem, moukou a práškem do pečiva a vlažnou vodou. Těsto nalejeme na jablka,stěrkou zase rozetřeme a dáme péct asi na 180-200 st .
Po upečení předěláme spodní vrstvou na druhý papír, ten co jsme pekli odděláme a zabalíme jabka do vnitř, necháme vychladnout, nakrájíme a je to.
(Já šupnu nový pečící papír přímo na upečený plech a celé i s plechem otočím na desku-linku a vyklopím-teda ono se to vyklopí už samo. Otáčet rychle. Pak sundám ten starý papír, na kterém se to peklo a zatočím i s tím novým papírem. Takže jablka jsou nyní uvnitř. )
Jak trochu vychládne trochu rozmotám a sundám papír. Pokud se jablka někde nalepí, stěrkou setřu a vrátím zpět na místo, kde chybí.
A teď vidím, co jsem způsobila vlastní inovací. Recept je od paní Katky ID 144540 , ale jak vidno moje roláda je fakt úplně jiná.Třeba je to i tím, že jsem nepoužila čerstvá jablka ale zavařená. Příště musím vyzkoušet ten její a držet se postupu a daných ingrediencí. Jenže neměla jsem už tolik vajec, tak proto.
Roláda je vynikající , skoro bez práce, velmi rychlá a hlavně bez těžkého máslového krému.
Tak Vám přeji dobrou chuť.
Ušleháme si sníh ze tří bílků a necháme bokem. 3 žloutky smícháme s cukrem, moukou a práškem do pečiva a vlažnou vodou. Těsto nalejeme na jablka,stěrkou zase rozetřeme a dáme péct asi na 180-200 st .
Po upečení předěláme spodní vrstvou na druhý papír, ten co jsme pekli odděláme a zabalíme jabka do vnitř, necháme vychladnout, nakrájíme a je to.
(Já šupnu nový pečící papír přímo na upečený plech a celé i s plechem otočím na desku-linku a vyklopím-teda ono se to vyklopí už samo. Otáčet rychle. Pak sundám ten starý papír, na kterém se to peklo a zatočím i s tím novým papírem. Takže jablka jsou nyní uvnitř. )
Jak trochu vychládne trochu rozmotám a sundám papír. Pokud se jablka někde nalepí, stěrkou setřu a vrátím zpět na místo, kde chybí.
A teď vidím, co jsem způsobila vlastní inovací. Recept je od paní Katky ID 144540 , ale jak vidno moje roláda je fakt úplně jiná.Třeba je to i tím, že jsem nepoužila čerstvá jablka ale zavařená. Příště musím vyzkoušet ten její a držet se postupu a daných ingrediencí. Jenže neměla jsem už tolik vajec, tak proto.
Roláda je vynikající , skoro bez práce, velmi rychlá a hlavně bez těžkého máslového krému.
Tak Vám přeji dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
dada1978
(upraveno)
27. 10. 2010, 13:53
a s tím sněhem udělám co? vmíchám do těsta a nebo dám na plech jako další vrstvu na těsto?
sakire
(upraveno)
19. 3. 2010, 19:42
A ten sneh z bielkov sa na čo použije, lebo vidím, že sa len vyšľahá a odloží nabok. Inak môže byť super
Ilonáček
(upraveno)
19. 3. 2010, 16:14
peggybundova
(upraveno)
19. 3. 2010, 7:57
jdu na to
darinka30
(upraveno)
18. 3. 2010, 18:46