Zobrazit přihlášovací formulář
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Křidýlka v medové omáčce

Křidýlka v medové omáčce

Potřebné ingredience

Kuřecí křidýlka bez špiček Na marinádu: 2 lžíce tekutého medu, 1 lžíce tmavé sojové omáčky, prolisovaný česnek dle chuti, sůl.

Postup přípravy

Kuřecí křidýlka smícháme s marinádou, v pekáčku podlijeme trochou vody a pečeme v troubě doměkka.
Příloha: brambory, hranolky, ale i zeleninový salát nebo opečená bageta.

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Marináda *MUSCOVADO* na 1 kg masa

Marináda *MUSCOVADO* na 1 kg masa

Potřebné ingredience

1 lžíce tmavého cukru muscovado (nerafinovaný třtinový), 1 lžíce teplé vody, 2 lžíce kečupu, 0,5 dcl oleje (olivový), 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky pálivé papriky, 1 lžička česnekového prášku anebo 2-3 stroužky prolisovaného česneku.

Postup přípravy

Cukr rozpustíme v teplé vodě, přidáme kečup a olej, vymícháme metličkou dohladka, omáčka zhoustne. Pak přidáme další přísady a opět dobře zamícháme. Lze použít na jakékoli maso …

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Pelmeně

Pelmeně

Potřebné ingredience

Náplň: 400 g mletého vepřového masa, 1 středně velká cibule nakrájená nadrobno, sůl, pepř. Těsto: 500 g polohrubé mouky, špetka soli, cca 1/4 l vody. Omáčka: 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce octa, 1 lžíce oleje, sůl, pepř, 1 dcl vody.

Postup přípravy

Ze surovin uhněteme těsto, mělo by být vláčné ale ne lepivé. Nakrájíme na kousky a z nich tvoříme placičky.
Maso a všechny přísady smícháme dohromady. Touto náplní plníme…

Zobrazit více...

Kategorie