Risotto s chobotnicí
Potřebné ingredience
Chobotnice mražená (min 1 kg, raději více), olivový olej, suché bílé víno (malvazia istriana, chardonay, veltlínské zelené), rýže arborio (jiná vhodná), sýr pecorino romano (jiný podobného typu), tymiám, petrželka, cibule šalotka, česnek, bobkový list, černý pepř, + (cibule, mrkev, petržel kořen), máslo, citron.
Postup přípravy
Večeře pro 3 - 6 osob.
Chobotnici (min. 1 kg) necháme pozvolna rozmrazit a pak vložíme do tlakového hrnce spolu s bobkovým listem, petrželkou, tymiánem a několika kuličakmi…
Dušené slávky na víně - minimalistický recept
Potřebné ingredience
Čerstvé slávky (Italské slanější a aromatičtější, Dánské - Jumbo jemnější), olivový olej, cibule (šalotka), česnek, svazek bylinek (tymián, rozmarýn, bobkový list), citronová kůra, suché bílé víno (vlašský ryzlink, malvazia istriana, sauvignon).
Postup přípravy
Malá lehká večeře nebo bohatý předkrm pro čtyři.
Očistíme cca 1 kg slávek (standardní balení). Opláchneme čistou vodou, odstraníme hrubé mechanické nečistoty, vyhodíme otevřené…