![]() |
|
|
Celkem: 1 (zobrazuje se 1-1) |
DOMÁCÍ PEKÁRNY |
![]() VELIKONOČNÍ MAZANECPOTŘEBNÉ PŘÍSADY 500g polohrubé mouky 200ml vlažného mléka 100g rozpuštěného a vlažného másla 30g droždí 80g cukru krupice 50g rozinek 50g oloupaných mandlí 2 žloutky 1 van. cukr půl lžičky citronové kůry/může být i sušená špetku nastrouhaného muškátového oříšku špetka soli bílek POSTUP PŘÍPRAVY Já jsem zadělávala těsto v pekárně,ale dá se i normálně. Do pekárny dáte nejprve vše tekuté a pak ostatní přísady,rozinky a nasekané mandle až nakonec.Těsto jsem si po pořádném vyhnětení vyndala na vál,ještě rukou trošku pomačkala,přidala rozinky a sekané mandle a vyválela bochánek,který jsem nechala na teplém místě vykynout ,asi tak 2 hod.Těsto se zdvojnásobí,tak se nelekejte.Po dvou hodinách jsem opět těsto rukou vyválela,udělala bochánek a dala na peč. papír na plach,přikryla utěrkou a opět nechala ještě kynout.Zatím jsem si pustila troubu ,musí být předehřátá na 180 C,na mazanci jsem mělce nařízla kříž ,potřela bílkem a posypala madlema.Vložila do trouby a po 5 minutách snížila teplotu na 150 C a dopékala asi 45 minut.Pokud se Vám zdá,že mazanec rychle hnědne,přikryjte jej bud alobalem,nebo pečícím papírem. Myslím,že to neni nic těžkého,když jsem to zvládla i já,a to jsem z toho měla vždycky strach.Přeji pečení zdar. ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 7 návštěvníků) KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
Celkem: 1 (zobrazuje se 1-1) |