Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Langoše

Langoše

Potřebné ingredience

500 g hladké mouky, 1 vejce, 200 ml mléka, 1/2 kelímku zakysané smetany /100 ml/, 2 lžičky soli, 1/2 kostky droždí a 1/2 lžičky cukru. Olivový olej na smažení.

Postup přípravy

Mouku prosyjeme, přidáme všechny suroviny, promícháme a necháme přes noc kynout. Poté smažíme na oliv. oleji a podáváme nasladko či naslano. Fantazii se meze nekladou. Zbylé těsto…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Falešné borůvky

Falešné borůvky

Potřebné ingredience

2 litry bezinek, 1 kg jablek, 1 kg cukru, 1 pektogel, 4 lžíce rumu.

Postup přípravy

Bezinky s jablky promačkáme /jablka nastrouháme na struhadle s velkými oky/. Směs podusíme pod pokličkou, aby se prohřála. Potom přidáme cukr, pektogel a rum. Vaříme 30 min. a…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Párkový salát

Párkový salát

Potřebné ingredience

Předpis je na 1/2 kg tenkých párků /je třeba koupit kvalitnější - ne nějaké vodnaté břečky:)/, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce oliv. oleje, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce worčestru, 1 lžíce octa, 2 cibule, 3 - 4 steril. okurky, majolka, podle chuti sůl.

Postup přípravy

Nejprve svaříme: horčici, olej, kečup, worčestr a ocet a necháme zchladnout. Párky nakrájíme na kolečka, přidáme zálivku, cibuli a okurku nakrájenou na kostičky a majolku,…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Cuketový svítek

Cuketový svítek

Potřebné ingredience

40dkg nastrouhané cukety, 1 hrnek po. mouky, 1/2 prdopeče, 1 hrnek strouhaného Eidamu 30%, 1/8 L oliv. oleje, 4 vejce - bílky šleháme zvlášť, 1 cibule nastrouhaná nahrubo, sůl, vegeta/nahrom/, tuk na vymazání pekáče.

Postup přípravy

Cuketu nastrouháme nahrubo, přidáme ostatní ingredience + nakonec sníh z bílků a pečeme ve vymazaném pekáčku dozlatova. Podáváme s hlávkovým salátem nebo rukolou nebo dubáčkem.…

Zobrazit více...

Kategorie