Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Karamelový větrník na plech...

Karamelový větrník na plech...

Potřebné ingredience

na těsto: 750 ml vody 23 dkg másla 23 dkg hladké mouky špetka soli 8 vajec 1. náplň: 750 ml mléka 2 karamelové pudinky cukr moučka 1 máslo 2. náplň: 1 šlehačka 1 ztužovač šlehačky cukr karamelová poleva: 25 dkg cukru krupice 1-2 smetany ke šlehání

Postup přípravy

Těsto:
Rozehřejeme vodu s máslem a solí, pak přidáme mouku a za stálého míchání vaříme na mírném ohni tak dlouho, až se těsto nelepí na hrnec ani vařečku (trvá to asi 4 minuty)…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Frgály

Frgály

Potřebné ingredience

na kvásek: 1 dcl vlažného mléka, 2 lžičky cukru krystal, 3/4 kostky droždí na těsto: 1 kg polohrubé mouky, špetka soli, 1/2 l mléka, 1 hrst cukru krystal, 20 dkg Hery, 1 lžíce sádla, 2 žloutky na náplň: 2 hrnky máku, 2 hrnky mléka, 8 lžic cukru krystal, 1 vanilk. cukr, špetka skořice, kůra z 1 citronu na drobenku: 200 g pol. mouky, 100 g másla, 7 lžic cukru krystal na potření po upečení: 100 g másla, 4-5 lžic rumu

Postup přípravy

Nejprve si připravíme kvásek:
Zahřejeme mléko, přidáme cukr, droždí a necháme cca 20 min. vykynout.

Do zadělávací mísy prosyjeme 1 kg pol. mouky a špetku soli. Přidáme…

Zobrazit více...

Kategorie