Zobrazit přihlášovací formulář
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
BRAMBORIZZA“

BRAMBORIZZA“

Potřebné ingredience

4 středně velké brambory 1 menší cibule 1 rajče 1 menší paprika 1 kyselá okurka 1 vejce strouhaný sýr provensálské koření, sůl

Postup přípravy

Brambory nastrouháme na hrubším struhadle a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Dáme smažit hrubší vrstvu brambor na pánev - posolíme. Převrátíme na druhou stranu - opět posolíme,…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
PLOVDIVSKÉ MASO S HRÁŠKOVOU RÝŽÍ

PLOVDIVSKÉ MASO S HRÁŠKOVOU RÝŽÍ

Potřebné ingredience

500 g vepřové kýty 2 velké cibule mletá paprika sladká trošku grilovacího koření sůl 1 větší rajský protlak mouka na zahuštění

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno a lehce podusíme na troše oleje. Vepřové maso nakrájíme na nudličky a přidáme k cibuli, osolíme a až zrůžoví přidáme papriku a grilovací koření …

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
BRAMBORY ZAPEČENÉ S MLETÝM MASEM A LEČEM

BRAMBORY ZAPEČENÉ S MLETÝM MASEM A LEČEM

Potřebné ingredience

1 kg brambor vařených ve slupce 0,5 kg mletého vepřového masa 1 cibule + 1 lžička mleté papriky 1 zeleninové lečo 3 vejce + 2 dcl mléka 100 g strouhaného eidamu

Postup přípravy

Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi osmahneme cibulku, přidáme mleté maso a se solí a paprikou dusíme 20 min. Pak přidáme lečo a vaříme ještě…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
KOTLETY PEČENÉ NA HLÁVKOVÉM ZELÍ A MRKVI I S PŘÍLOHOU

KOTLETY PEČENÉ NA HLÁVKOVÉM ZELÍ A MRKVI I S PŘÍLOHOU

Potřebné ingredience

6 plátků vepřové kotlety ½ hlávky zelí (nakrájeného na větší kousky) 400 g mrkve (nakrájené na větší kolečka) 2 cibule, česnek sůl, pepř syrové, umyté brambory i se slupkou

Postup přípravy

Na dno vyššího plechu na pečení dáme nakrájenou mrkev, zelí, cibuli a česnek, promícháme a mírně posolíme. Na zeleninu naklademe naklepané, osolené a opepřené kotlety. Brambory…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
RAŽNIČÍ Z TROUBY

RAŽNIČÍ Z TROUBY

Potřebné ingredience

600 g vepřové pleci nakrájené na kostky klobása nakrájená na kolečka anglická slanina žampiony- kousky cibule, červená i zelená paprika sůl, pepř, koření Gyros

Postup přípravy

600 g vepřové pleci nakrájené na kostky
klobása nakrájená na kolečka
anglická slanina
žampiony- kousky
cibule, červená i zelená paprika
sůl, pepř,
koření Gyros

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
KUŘECÍ PLÁTEK ZAPEČENÝ SE SÝREM A SLANINOU

KUŘECÍ PLÁTEK ZAPEČENÝ SE SÝREM A SLANINOU

Potřebné ingredience

4 kuřecí řízky 200 g nivy 300 g eidamu 300 g anglické slaniny hořčice, sůl, pepř, alobal

Postup přípravy

Kuřecí řízky nařízneme tak, aby vznikl co největší plát masa, který lehce naklepeme, posolíme, opepříme a potřeme mírně hořčicí. Zprudka osmahneme na pánvi. Osmahnuté maso…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
KUŘECÍ NUDLIČKY NA CELERU

KUŘECÍ NUDLIČKY NA CELERU

Potřebné ingredience

2 velká kuřecí prsa 1/2 celeru 2 velké cibule 4 stroužky česneku grilovací koření, sůl

Postup přípravy

Cibulku nakrájíme nadrobno a orestuje na troše oleje, přidáme nahrubo nastrouhaný celer, krátce podusíme a přidáme kuřecí maso nakrájené na jemné nudličky. Posypeme lehce…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
KUŘECÍ ČTVRTKY NA MORAVANCE

KUŘECÍ ČTVRTKY NA MORAVANCE

Potřebné ingredience

4 kuřecí čtvrtky 2 skleničky Moravanky (nebo jiné, obdobné sterilované zeleninové směsi) sůl, mletá paprika, grilovací koření, česnek

Postup přípravy

Kuřecí čtvrtky okořeníme klasicky - jako pečené kuře (kdo je jak zvyklý). Do pekáče dáme 3 Moravanky i s nálevem a na zeleninu poklademe kuřecí čtvrtky. Pečeme asi 1 hod. 10 min.…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
ŘÍZKY SE SNĚHOVOU ČEPICÍ

ŘÍZKY SE SNĚHOVOU ČEPICÍ

Potřebné ingredience

Kuřecí prsní řízky (počet dle počtu strávníků) sůl pepř bílek z vajíčka sýr eidam strouhaný

Postup přípravy

Kuřecí prsní řízky (počet dle počtu strávníků) naklepme, osolíme, opepříme a zprudka osmažíme na pánvi. Naskládáme do vymaštěného pekáčku, zakryjeme kopečkem sněhu z bílků a…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
ŘÍZKY V SÝROVÉ PEŘINCE

ŘÍZKY V SÝROVÉ PEŘINCE

Potřebné ingredience

4-8 ks kuřecích řízků (podle počtu osob) 300 g strouhaného eidamu 1 šlehačka, sůl těstíčko z vajec, hladké mouky a mléka

Postup přípravy

Maso naklepme, osolíme, obalíme v těstíčku a osmažíme na pánvi, pak naskládáme vedle sebe do pekáčku, posypeme strouhaným sýrem a zalijeme šlehačkou. Dáme zapéct do trouby.

Zobrazit více...

Kategorie