Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rychlý koláč

Rychlý koláč

Potřebné ingredience

14 polévkových lžic polohrubé mouky, 7 lžic pískového cukru, 3 lžíce oleje ( je lepší Hera ), 1 PDP, 1 vejce, trochu mléka.Jakýkoliv druh ovoce ( švestky, meruňky atd. )

Postup přípravy

Vše smícháme, mléko přidáváme postupně dle potřeby. Těsto musí být třeba jako na palačinky ( tzv. ne moc řídké :o) Těsto vyšleháme el.šlehačem cca 5 minut. Nalijeme na vymazaný a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jogurtovník

Jogurtovník

Potřebné ingredience

2 kelímky zakysané smetany, 2 kelímky hrubé mouky, 1 kelímek cukru krystal, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, moučkový cukr na posyp hotového koláče, ovoce - my nejraději broskve a jahody, ale lze cokoliv dle chuti

Postup přípravy

Vše smícháme, vlejeme do vysypané dortové formy a poklademe ovocem, nejraději máme broskve a jahody, pečeme cca 30 minut na 180 C, vyndáme a po vychladnutí posypeme moučkovým…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Jemná hrášková polévka se sýrovými měšci

Jemná hrášková polévka se sýrovými měšci

Potřebné ingredience

hrášková polévka
500 g čerstvého nebo mraženého hrášku
100 g cibule
20 g česneku
40 g mouky
1,5 l mléka
100 g másla
sůl
bílý pepř

Postup přípravy

Jemná hrášková polévka se sýrovými měšci - 6 porcí

1. Cibuli a česnek nakrájíme najemno a vše společně zpěníme na másle, zaprášíme moukou a zalijeme mlékem.
2. 10 minut…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Tvarohová zeleninová pomazánka

Tvarohová zeleninová pomazánka

Potřebné ingredience

250 g plnotučného měkkého tvarohu
1/4 ks salátové okurky
1/2 ks červené papriky
1 lžička olivového oleje
sůl

Postup přípravy

Tvarohová zeleninová pomazánka

špaldové nebo grahamové tyčinky, rýžový nebo kukuřičný chléb
1. Salátovou okurku oloupeme, podélně rozkrojíme a vydlabeme střed. Nakrájíme…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky

Potřebné ingredience

1 středně velká kapusta
300 g vařeného uzeného masa, nejlépe krkovice
1 menší cibule
4 vejce
200 - 250 ml mléka
20 g másla
3 lžíce hladké mouky
svazek petrželky kudrnky
sůl
čerstvě mletý černý pepř
strouhanka na zahuštění těsta a obalení karbanátků
slunečnicový olej na smažení

Postup přípravy

Kapustové karbanátky - 4 - 6 porcí

1. Kapustové listy uvaříme v osolené vodě do poloměkka, cca 3 – 5 minut, zchladíme studenou vodou a necháme dobře okapat, popřípadě vodu…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Zeleninový salát se zastřeným vejcem

Zeleninový salát se zastřeným vejcem

Potřebné ingredience

4 rajčata
1 salátová okurka
1 svazek ředkviček
4 vejce
200 ml majonézy
100 ml 12% smetany
svazek pažitky
1 citrón
olivový olej
čerstvě mletý pepř
sůl

Postup přípravy

Zeleninový salát se zastřeným vejcem - 4 porce

1. Rajčata, salátovou okurku, ředkvičky a vařená vejce nakrájíme na kousky.
2. Z majonézy, smetany, soli a čerstvého pepře…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Minutkový kuřecí guláš

Minutkový kuřecí guláš

Potřebné ingredience

0,5 kg masa bez kostí a kůže, 2 lžíce oleje, 1 cibule, lžička sladké papriky, pálivá paprika, pepř, sůl, 2 lžíce kečupu, 80g strouhaného sýra, malá plechovka hrášku.

Postup přípravy

Minutkový kuřecíguláš

0,5 kg masa bez kostí a kůže, 2 lžíce oleje, 1 cibule, lžička sladké papriky, pálivá paprika, pepř, sůl, 2 lžíce kečupu, 80g strouhaného sýra, malá…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Zeleninový salát s těstovinou

Zeleninový salát s těstovinou

Potřebné ingredience

Těstoviny, rajčata, papriky, případně salátová okurka, cibule, pepř, sůl, majolka.

Postup přípravy

Zeleninový salát s těstovinou

Běžným způsobem si uvaříme těstoviny (kolínka, vřetena, mušle). Mezitím si nakrájíme rajčata, papriky, cibuli popřípadě i okurku na drobné…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Jahodový salát

Jahodový salát

Potřebné ingredience

200g zmrazených jahod, 1 lžíce pískového cukru, 1 pomeranč, 1 jablko, 1 banán, citrónová šťáva, zakysaná smetana nebo šlehačka.

Postup přípravy

Jahodový salát

Zmrzlé jahody překrájíme a promícháme s cukrem. Pomeranč oloupeme a ostrým nožem z něj nakrájíme tenké výseče (filé). Pracujeme nad miskou s jahodami,…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pstruh na bílém víně

Pstruh na bílém víně

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby - 4 ks (200-250g) pstruh, 20g sůl, 120g mrkev, 120g petržel (kořen), 120g houby, 120g pórek, 2g pepř celý, 2 ks bobkový list, citron 50g, 1 svazek petrželka, 2 dl bílé víno, 80g máslo, 2 dl smetana.

Postup přípravy

Pstruh na bílém víně

Z maďarské kuchyně - Rozříznout po délce pstruha a odstranit vnitřnosti. Řádně rybu omýt a zvenku i zevnitř nasolit. Mrkev, petržel, houby a pórek…

Zobrazit více...

Kategorie