Vánoční tvarohová štola bez kynutí (nebo mazanec na…
Potřebné ingredience
Tenhle recept je z asi 5 let staré minikuchařky Dr. Oetker a u nás léty odzkoušený a oblíbený. Odpadá pletení vánočky a hlavně nervy z kynutí ...takže doporučuju všem, kteří se bojí kynutého těsta. 370 g hl. mouky ( já dávám půl na půl s polohrubou) 150g rozpuštěného másla nebo Hery 125g cukru krupice 1 a 1/2 prdopeče 250g tvarohu (zkrátka 1 kostka nebo vanička, pozor- ta vanička nesmí být nízkotučný, moc teče, raději polotučný) ale nejlepší je klasický měkký tvaroh v kostce 2 vejce 1 van. cukr, rozinky, mandle, oříšky, kandované ovoce rum - nešetřete!!! lepší je ale naložit aspoň na týden rozinky do rumu, to je pak lahůdka
Postup přípravy
Mouku smíchat s prdopečem, přidat cukr, vanil. cukr, rozpuštěný tuk, vejce a tvaroh. Přísady propracujeme ručním šlehačem. Těsto přendat na pomoučený vál, zapracovat rozinky,…