Zobrazit přihlášovací formulář
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Gaskoňská kachna

Gaskoňská kachna

Potřebné ingredience

Asi 1,5 kg kachna, 5 lžic medu, 1 lžíce kremžské hořčice, 2 lžíce citronové šťávy, mletý pepř.

Postup přípravy

Recept jsem nedávno objevila v mojí oblíbené Medové kuchařce:
Kachnu propíchejte ostrým bodcem, osolte, opepřete, pokapejte citronovou šťávou a pomalu ji hodinku grilujte. …

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
CHlebové placičky

CHlebové placičky

Potřebné ingredience

400 g staršího chleba nakrájeného na kostičky, 3 dcl vývaru, 6 vajec, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 1 lžička majoránky, 1 šálek polohrubé mouky, tuk na smažení, mletý pepř,sůl, případně 50 g opečené slaniny

Postup přípravy

Chlebové kostičky přelijeme vývarem, necháme nabobtnat. Vymačkáme a spojíme s rozšlehanými vejci, osolíme, opepříme,přidáme drobně nasekanou cibulku, drcený česnek, majoránku,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
KOKA ŘEZY

KOKA ŘEZY

Potřebné ingredience

viz. dále v postupu

Postup přípravy

2 vejce, 6 dkg másla, 3 dkg kakaa, 15 dkg cukru, 5 lžic oleje ušleháme, pak přidáme čtvrt litru vlažného mléka, 2O dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, vzniklé těsto nalijeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
KIVI ŘEZY TETY VĚRČI

KIVI ŘEZY TETY VĚRČI

Potřebné ingredience

5 žloutků, 16 dkg cukru , 4 lžíce horké vody, 20 dkg polohrubé mouky, lžíce oleje, sníh z 5 bílků;
na krém: 1 šlehačka, 1 zakysaná smetana; kivi, banány či jiné ovoce
poleva: půl litru vody, 10 dkg cukru, 1 vanilkový pudink, 1 vanilkový cukr

Postup přípravy

vyšleháním vše přísad vytvoříme těsto na piškot, sníh lehce vmícháme na závěr, upečeme. Na krém ušleháme šlehačku se zakysankou, natřeme na piškot, poklademe na tenké plátky…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Výborná "mokrá, nesladká" buchta od Kočky

Výborná "mokrá, nesladká" buchta od Kočky

Potřebné ingredience

1 listové těsto, piškoty, 1l mléka, 2 vanilkové pudinky, meruňkový kompot (případně jiné kompotované ovoce - broskve, jahody)

Postup přípravy

Těsto rozdělíme na dvě poloviny, první z nich vyválíme, dáme na plech, na několika místech propíchneme vidličkou. Na těsto naskládáme piškoty (pokud to je pro dospěláky, pokapeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Marokánky paní Filipské

Marokánky paní Filipské

Potřebné ingredience

160g Hery, 60g hladké mouky, O,25l mléka,, 200g cukru; nakrájené ořechy, mandle, rozinky, kandované ovoce, čokoládová poleva (světlá či tmavá)

Postup přípravy

Všechny přísady na těsto svaříme na hustou kaši, pak přidáme nakrájené ořechy či rozinky atd., na pečicí papír uděláme lžičkou placičky, které cca při 2OO°C pečeme dorůžova.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kočičí oči (buchta mého dětství)

Kočičí oči (buchta mého dětství)

Potřebné ingredience

15 dkg moučkového cukru, 10 dkg Hery, 2 vajíčka, 12 lžic mléka (spíš vlažné), 15 dkg hladké mouky, půl prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa, 3 lžíce rumu; piškoty, marmeláda

Postup přípravy

Z bílků ušleháme tuhý sníh, ze žloutků a ostatních surovin vytvoříme těsto. Do vymazané chlebíčkové formy dáme polovinu těsta, marmeládou spojíme piškoty po dvou k sobě a pak…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Černá roláda se šlehačkou

Černá roláda se šlehačkou

Potřebné ingredience

5 bílků,10dkg cukru, 2,5 dkg kakaa, 5 žloutků; smetana na šlehání

Postup přípravy

Ušleháme bílky, přidáme cukr, lehce vmícháme žloutky a kakao. Rychle upečeme (trvá jen pár minut, tak pozor, žádné velké odbíhání od plotny). Vychladlý piškotek pak plníme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Irský cheesecake (tvarohový dort)

Irský cheesecake (tvarohový dort)

Potřebné ingredience

1 plechovka ananasu (kousky), 1 ovocná želatina, 1 ovocný (nejlépe ananasový) jogurt, 125g sýru cottage nebo tvarohu, 250ml smetany+ na podklad: 300g rozdrcených sušenek nebo piškotů a 125 g másla

Postup přípravy

Slijeme šťávu z kompotu, rozpustíme v ní želatinu (zahřejeme, ale nevaříme!), poté rozmixujeme sušenky a máslo, vytvoříme tak hmotu na podklad, kterou nahňácáme do dortové formy.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Irské rozpíčky či bochánky (buttermilk scones) - tradiční irská dobrota v mnoha variacích

Irské rozpíčky či bochánky (buttermilk scones) -…

Potřebné ingredience

na 8-12 "scounů" : 225 g hladké mouky, 1 lžička sody, 1 lžička škrobu, špetka soli, 25g másla nebo Hery, 200ml podmáslí; na potření vajíčko či mléko

Postup přípravy

Tyhle rozpíčky (v gaelštině se jmenují bonnóga blathai) jsou v Irsku tradiční sladkou mňamkou, tak jako my pečeme buchty, oni dělají "scouny". Nejlepší jsou čerstvé, ještě teplé.…

Zobrazit více...

Kategorie