Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Kočičí oči (buchta mého dětství)

0.0
Kočičí oči (buchta mého dětství)

Potřebné ingredience

15 dkg moučkového cukru, 10 dkg Hery, 2 vajíčka, 12 lžic mléka (spíš vlažné), 15 dkg hladké mouky, půl prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa, 3 lžíce rumu; piškoty, marmeláda

Postup přípravy

Z bílků ušleháme tuhý sníh, ze žloutků a ostatních surovin vytvoříme těsto. Do vymazané chlebíčkové formy dáme polovinu těsta, marmeládou spojíme piškoty po dvou k sobě a pak jimi poklademe buchtu tak, aby byly vždy 2 spojené piškoty vedle sebe. Poté zalijeme zbylým těstem a dáme péct.
Nevím, zda jsem se srozumitelně vymáčkla ohledně toho kladení "očí", ale snad to pochopíte. Na řezu to pak skutečně vypadá, jako hlava kočičky, zvlášť pokud u těsta trochu povytáhnete okraje, udělají se tak "ouška". Nám tuhle dobrůtku dělala mamka celé dětství, tak k ní mám nostalgický vztah. Snad ale bude chutnat i vám, případně vašim dětičkám.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

zdenulka321 10. 11. 2007, 17:58
ahojky holky,tak jsem dopekla. (Y). Všem moc chutná. Jen jsem do těsta přidala trochu skořice,asi 4 lžíce ořechů,o trochu víc rumu a mléka,aby to mělo správnou konzistenci,protože těma ořechama to trochu zhoustne. (flower).
ifusta 10. 11. 2007, 18:37
@zdenulka321 To mám radost. Vaše ořechová inovace určitě bude stát za vyzkoušení, díky za inspiraci :-)
ifusta 7. 11. 2007, 20:48
Tak jsem dnes napekla, abych mohla vložit obrázek, když jsem to tady veřejně slíbila. Jenže zrovna když jsem se chtěla blýsknout, měla jsem den blbec a nic se mi nedařilo, proto jsou tentokrát čičiny takové smrsklé a ošklivé - takže obrázek berte s rezervou, vám se určo povedou lépe. Dozdobila jsem některé bílou polevou (pro děti), aby byly ještě kočkovatější, některé (pro dospěláky) jsem ozdobila šlehačkou (kombinace se šlehačkou je mňam, pro děti možná spíš s tvarohovým pribináčkem). Na povrchu jsem to polila čokoládovou polevou, strouhanou čokoládou a nasekanými mandlemi. Jinak během pečení mě napadaly i jiné varianty jako třeba "bílé kočky", kdyby se nedalo kakao a dal kokos, nebo "mourovaté", kdyby se obarvila kakaem jen část a udělalo se mramorování jako u bábovky. Nejodvážnější varianta je pak tzv. žabí, že by se těsto obarvila zeleným potravinářským barvivem a byly by z toho žabičky jak vyšité...No fantazii se meze nekladou. Přeji všem maminkám, ať se vám zadaří a ať vám i dětem chutná. Jo, a ještě něco "kočičí oči", tedy ty slepené dvojpiškoty, dávám i do pudinku, je to mňamka!!!
Romik1 6. 11. 2007, 18:53
dobrý den Ivo,tak na tu jsem taky moc zvědavá,mému prckovi se moc kočičky líbí a jíst moc nechce,třeba by ho číča přemluvila.tak se těším na foto. (P) díky Romča (jazyk)
ifusta 6. 11. 2007, 20:28
@Romik1 udělám, co bude v mých silách. Kočkám zdar (kocka)
koblizecek 6. 11. 2007, 16:04
Fotecka by nebyla? :-$
ifusta 6. 11. 2007, 18:37
@koblizecek pokusím se dodat co nejdříve, jen musím zprovoznit aparát, mobil s foťákem bohužel nemám.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie