Zobrazit přihlášovací formulář
POLÉVKY
Zelňačka

Zelňačka

Potřebné ingredience

500 g kysaného zelí 4 vejce 4-5 větších brambor čabajská klobása (nebo jakkákoli jiná nejlépe papriková) 1 kelímek zakysané smetany vegeta sůl

Postup přípravy

Propláchnuté zelí dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme do měkka. Mezitím si připravíme další ingredience - dáme vařit vejce natvrdo, brambory oloupeme, uvaříme do měkka. Pak vše…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Buchta s broskvemi

Buchta s broskvemi

Potřebné ingredience

Těsto: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru krupice 1 hrnek mléka 1/2 hrnku rostliného oleje 2 celá vejce 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva olej na vymazání a strouhanka nebo hrubá mouka na vysypání plechu Poleva: velký broskvový kompot 2 vanilkové pudinky cukr voda

Postup přípravy

Z uvedených přísad umícháme těsto a dáme péct. Když je buchta upečená, naskladáme na ní broskve (půlky, plátky záleží na vás) a připravíme si polevu. Šťávu z broskví dolejeme…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Preclíky

Preclíky

Potřebné ingredience

1kg hladné mouky 1/4 kg tuku 3dkg kvasnic cukr sůl mléko mák, hrubou sůl, kmín, sezam na posypání vajíčko na potření

Postup přípravy

Z cukru a kvasnic uděláme kvásek. Poté všechny přísady smícháme dohromady, děláme preclíky, které posypeme tím, co máme rádi - mák, hrubá sůl, kmín, sezam apod. a pečeme na…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Čínské řízečky

Čínské řízečky

Potřebné ingredience

1/2kg kuřecího masa 3 vejce 3 lžíce solamylu 1/2 lžičky pepře 1 pórek 1 lžička grilovacího koření sůl chilli (kdo má rád ostřejší jídla)

Postup přípravy

Maso nakrájíme na drobné kousky, pórek na kolečka. Všechny přísady smícháme dohromady a necháme 24 hodin odležet v lednici (nemusíte, dají se dělat hned, ale odleželé jsou lepší).…

Zobrazit více...

Kategorie