Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Chuťovky

Přidat recept
CHUŤOVKY
Smažené bramborové šlupky podle režiséra Trošky

Smažené bramborové šlupky podle režiséra Trošky

Potřebné ingredience

Pěkné šlupky z nových brambor, olej na smažení

Postup přípravy

Oschlé bramborové šlupky se usmaží ve vyšší vrstvě tuku, jak začnou při promíchání chrastit, jsou hotové

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Paprika v nálevu od okurek

Paprika v nálevu od okurek

Potřebné ingredience

Čerstvou nakrájenou papriku, množství odhadem tak, aby paprika pak byla v nálevu ponořená, nálev od sladkokyselých okurek, trochu cukru a malinko soli.

Postup přípravy

Čerstvou nakrájenou papriku povařím v nálevu od okurek. Vařící papriku i s nálevem dám do čisté sklenice, uzavřu víčkem, po uležení za pár dnů mám sladkokyselou papriku.

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
OPRAVDU KŘUPAVÉ ROHLÍKY

OPRAVDU KŘUPAVÉ ROHLÍKY

Potřebné ingredience

Velký hlad, jogurt, několik suchých rohlíků určených na strouhanku

Postup přípravy

Suchý rohlík se většinou nedá ukousnout - tak si ho nakrájím na plátky a mám křupavé rohlíkové chipsy k jogurtu, nebo je použiju jako základ jednohubek atd.

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Osúchy - slaný koláč.  Pekla jsem to poprvé. Řekla bych, že to nikdo nezná.

Osúchy - slaný koláč. Pekla jsem to poprvé. Řekla…

Potřebné ingredience

1/2 kg polohrubé mouky, sůl, polovina rozpuštěné Hery, 5 polévkových lžic oleje, 1/2 - 3/4 kostky droždí, mléko Na potření upečeného koláče = druhá polovina rozpuštěné Hery, 3 stroužky česneku.

Postup přípravy

Řidší těsto se rozprostře na vymazaný plech ( 2 ks) nechá se kynout 1/2 - 3/4 hod . .Před pečením se povrch těsta potře vodou, aby to chytlo barvu. Peče se na 180 °C. Po …

Zobrazit více...

Kategorie