Zobrazit přihlášovací formulář
MLETÉ MASO
MASOVÝ DORT NA OBĚD ?????

MASOVÝ DORT NA OBĚD ?????

Potřebné ingredience

Ochutit sekanou klasicky jako na karbenátky atd... , utvořit 2 stejné kulaté pláty ( vykrajuji dortovou formou a upeču v horkovzdušce na dvou plechách na folii na pečení., na 180 °C asi 20 min. Br. kaše na 3 díly ( 1 díl se špenátem, 2. díl s rozmačkanou mrví, 3. díl samotná br.kaše ). Naskládat po vrstvách a omazat 3. dílem obyč. brkaše. Zdobit zeleninou vařenou v páře a je hotovo. Musela jsem zdobit na skl. talíři z mikrovlnky, dobře se to pak krájí a navíc - po dokončení zdobení jsem to ohřívala rovnou v mikrovlnce asi 4 min. a nesla na stůl. Byla to mňamka a pro děti je to lákávé. Dobrou chuť !!!

POLÉVKY
KVĚTÁKOVÁ, NEBO BROKOLICOVÁ POLÉVKA

KVĚTÁKOVÁ, NEBO BROKOLICOVÁ POLÉVKA

Potřebné ingredience

POTŘEBNÉ PŘÍSADY : * KVĚTÁK, NEBO BROKOLICE, I KEDLUBNY * cca 1,3 L VODY * 1 KOSTKA ZEL. BUJONU * 1 TAVENÝ SÝR * 250 ML MLÉKA, NEBO 200 ML SMETANY * SŮL, PEPŘ * CURCUMA , MÁSLO * JAKO PŘÍLOHU DO POLÉVKY OSMAŽENÝ CHLÉB, NEBO HOUSKA NA KOSTIČKY. Může být květáková i brokolicová 1 střední květák, nebo 1 ks brokolice 1 kostka zeleninového bujonu ( já kupuji v Lídlu ) 1a 1/2 čajová lžička curcumy obměna - může být i 1/4 čaj. lžička curry ( nemusí, někdo nemá curry rád ) 1 velký tavený sýr, ( někdy ho vynechám ), cca 1lžíce ,1 smetana 200 ml, nebo někdy dělám i z mléka , cca 250ml. ( podle chuti ) cca 1,3 l. vody. ( zalévám květák ve 2 - 2,5 l hrnci, viz foto ) , na dochucení sůl, pepř Na posypání - osmažená houska , nebo chléb.

Postup přípravy

Postup je jednoduchý:
Květák , nebo brokolici rozebereme na růžice a omyjeme. Dáme do hrnce, raději většího, a zalijeme , POZOR!!! , vřelou vodou. Jen tak docílíme zachování…

Zobrazit více...

Kategorie