Vepřové závitky se švestkou
Potřebné ingredience
500g vepřového masa (plec, kýta), 100g sušených švěstek, 100ml bílého vína, sůl, pepř, grilovací koření, máslo, olivový olej, 100ml smetany, event. jíška
Postup přípravy
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme a do každého zabalíme 2 švestky, které jsme nechali několik hodin namočené ve víně. Maso orestujeme na másle s…
Výborné čokoládové suflé
Potřebné ingredience
75g másla, 1 - 2 vejce (70-80g), 85g hořké čokolády (min. 80%), 60g cukru, 27g hladké mouky
Postup přípravy
Čokoládu s máslem rozehřejeme. Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přilijeme čokoládu s máslem a zamícháme. Nakonec zašleháme mouku. Formičky si vymažeme máslem a nalijeme max. do 3…
Zapečené těstoviny s červeným pestem a uzeným kuřecím…
Potřebné ingredience
250g těstovin, 2 uzená kuřecí stehna, 150g goudy, sůl, oregano, 100ml šlehačky, 3 - 4 lžičky červeného pesta, na posypání parmazán (nebo goudu)
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme na skus, smícháme s nakrájeným masem, strouhaným sýrem a pestem. Osolíme, přidáme nasekané oregano. Přendáme do zapékací misky, zalijeme smetanou a zasypeme…
Indiáni podle HeRa
Potřebné ingredience
TĚSTO NA BUFLERY (piškoty): 4 vejce, 100g cukru, 140g hladké mouky, 20 g škrobu. SNĚHOVÁ NÁPLŇ : 5 bílků, 360g cukru krupice, (na 1 bílek ideálně cca 60 - 70g cukru) trocha vody. Čokoládová poleva + Omega
Postup přípravy
Na buflery ušleháme žloutky se 40g cukru a střídavě postupně přidáváme mouku smíchanou se škrobem a sníh z bílků s cukrem (60g cukr + 4 bílky). Těstem naplníme cukrářský sáček a…
Quiche podle ID 66156
Potřebné ingredience
TĚSTO: 250g hladké mouky, 125g másla, sůl, pepř, asi 5 lžic studené vody. NÁPLŇ: 4 vejce, 100ml mléka, 4 - 5 rajčat, 150ml smetany, 200g strouhané goudy, česnek podle chuti, čerstvá bazalka a kopr, sůl, pepř
Postup přípravy
Těsto zpracujeme na vále a necháme chvíli v lednici odpočinout. Náplň připravíme smícháním všech surovin (rajčata spařená, oloupaná a nakrájená na kousky). Těsto rozválíme do…
Mokrá buchta z jablečného pyré
Potřebné ingredience
3 vejce, 200ml oleje, sůl, 1 VC, 1 lžička jedlé sody, 300g cukru, 600g jablečného pyré (nebo 3 přesnídávky), 400g polohrubé mouky, čokoládová poleva na potření
Postup přípravy
Vejce vyšleháme s cukrem a 1 lžíce horké vody. Poté přidáme olej a pyré. Nakonec mouku se sodou. Pečeme na 180°C asi 30min. Vychladlé polijeme čokoládou.
Gnocchi na kari
Potřebné ingredience
500g bramborových noků (gnocchi), 3 menší kuřecí prsa (300-400g), 1 lžíce kari, 2 hrsti mražené kukuřice, 1 šlehačka, sůl, pepř, olivový olej, ev. trochu jíšky (máslo + hladká mouka)
Postup přípravy
Na oleji orestujeme kousky masa, osolíme, opepříme, přidáme kari, podlije trochou vody a necháme chvíli dusit. Asi za 10 min. přidáme kukuřici a přilijeme smetanu, chvíli povaříme…
Hermelínovo-vaječný salát
Potřebné ingredience
2 malé hermelíny (2x100g), 2 uvařená vejce, 4 lžíce majonézy, špetka soli (ani nemusí být), pepř, 4 okurky, kousek celeru, 1 lžíce hořčice, hrst petrželky
Postup přípravy
Vše nakrájíme na kousky a smícháme, necháme odležet v lednici (nejlépe do druhého dne). Podáváme s pečivem.
Vláčná kakaová buchta s povidly do pekárny (podle ID…
Potřebné ingredience
2 vejce, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek mléka, 3 lžíce povidel, 3/4 hrnku cukru, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 lžička skořie, 1 lžíce kakaa, 1 PP
Postup přípravy
Vše dáme do pekárny a zapneme program bez kynutí = míchání + pečení ("koláč", "sladký", "cake",...).