Ježci
Potřebné ingredience
punčovina, kterou vytvoříme z piškotů nebo zbytků od pečení, přidáme podle chuti rum, marmeládu, ořechy, kakao, cukr. slzy upečené z hnědého lineckého těsta + marmeláda na přilepení bodlinky z mandlí čokoládová poleva krém na očička a čumáček
Postup přípravy
Z punčoviny si vytvarujem kapičky, ty přilepíme marmeládou na linecké. Potom namáčíme v čokoládové polevě, zapícháme bodlinky a zdobičkou s malinkým otvorem naznačíme oči a…
Kávová zrna
Potřebné ingredience
350 g cukru moučka, 50 g másla, 1 lžíce mleté kávy, 50 g kakaa, 1-2 lžíce rumu, čokoládová poleva.
Postup přípravy
Všechny přísady smícháme dohromady - pokud se nám hmota drolí, přidáme máslo nebo rum. Ze vzniklé hmoty tvoříme oválky a uprostřed nožem uděláme rýhu. Necháme 1 h ztuhnout v…
Rafaelo
Potřebné ingredience
200 ml salka, 200 g kokosu a trocha kokosu na obalení, mandle, papírové košíčky
Postup přípravy
Salko smícháme s kokosem. Ze vzniklé hmoty odebereme takové množství, do kterého vložíme mandli a vytvarujeme kuličku. Obalíme v kokosové moučce a dáme do papírového košíčku.
Burizonové řezy
Potřebné ingredience
3 sáčky karamel, 1/8 másla, 2 sáčky burizonů, kokos.
Postup přípravy
Ve vodní lázni rozpustíme máslo a karamely, pak přidáme burizony. Ještě horké udusáme do pekáče (forma na srnčí hřbet) do výšky 2 cm. Posypeme kokosem. Necháme ztuhnout a…
Domácí čokoláda
Potřebné ingredience
190g ztuženého tuku, 160g cukru moučka, 75g kakaa, 50g škrobové moučky
Postup přípravy
Do vodní lázně postavíme nádobu s tukem a když se tuk rozpustí, přidáme prosáté kakao s cukrem a škrobem. Vymícháme hladkou hmotu. Plníme do formiček vypláchnutých studenou vodou.…
Marokánky
Potřebné ingredience
1/4l mléka, 80g krupicového cukru, 80g kandovaného ovoce, 80g nasekaných ořechů, 40g hladké mouky, 20g másla.
Postup přípravy
V mléce rozmícháme mouku, přidáme máslo, cukr a pomalu vaříme, dokud se nevytvoří hustá kaše. Hrnec sundáme z ohně a poté vmícháme ovoce, ořechy a na tukem natřený a vysypaný…
Šlehačkové cukroví
Potřebné ingredience
2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek tekuté šlehačky, 250g rostlinného tuku,vanilkový a cukr moučka na obalení.
Postup přípravy
Tuk nastrouháme do mouky, zaděláme šlehačkou a vypracujeme těsto. Vyválíme na pomoučeném vále, vykrajujeme menší tvary. Ihned dáme na suchý plech a rychle upečeme v hodně…
Kokosky
Potřebné ingredience
4 bílky, 250g cukru moučka, 125g kokosu,, 50g jemné strouhanky, 1/2 lžičky octa.
Postup přípravy
Z bílku ušleháme tuhý sníh, zašleháme do něj polovinu cukru a druhou část lehce vmícháme s kokosem a strouhankou a přidáme ocet.
Já nedávám celou dávku (která vznikne…