Domácí bulharka z hovězího
Potřebné ingredience
200 g vařené hovězí maso 200 g vařené brambory 100 g jemně nasekané cibule 100 g jemně nasekané kyselé okurky 6 polévkových lžic kečupu 2 polévkové lžíce hořčice 3 polévkové lžíce majolky sůl, pepř, voda z okurek kdo má rád ostrou může přidat trochu křenexu
Postup přípravy
Uvařené maso + ostatní suroviny, kromě cibule dáme do mixéru a posekáme..zvlášť přidáme jemně nasekanou cibuli a zamícháme..okořeníme, může se přidat nálev z okurek.
Vychlazené…
PIZZA
Potřebné ingredience
½ kg hladké mouky ¼ l mléka nebo vody 1 kostka droždí Lžička soli 1 lžíce olivového oleje
Postup přípravy
Těsto je na dva velké plechy !!!
Uděláme kvásek přidáme mouku, olej a necháme max. hodinu vykynout.
Pak pečeme s tím co jsme přidali na pizzu 10 min.
Těsto je výborné,…
Likér z ledových kaštanů
Potřebné ingredience
250 ml šlehačky, 1 SALKO, 3 ledové kaštany, 5 kostiček hořké čokolády, 3-4 dcl rumu
Postup přípravy
Šlehačku vlijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky
ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme. Poté sejmeme z plotny,
necháme vychladnout, vlijeme SALKO…
Vínové cukroví
Potřebné ingredience
28 dkg hladké mouky, 25 dkg másla, 4 lžíce bílého vína, moučkový cukr na obalení cukroví
Postup přípravy
Těsto vyválíme a vykrajujeme libovolné meněí tvary, pečeme při 160 st. do bíla, ještě teplé obalíme v moučkovém cukru a cukroví je hotovo ! Velmi chutné a hlavně jednoduché...