Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Dunajské vlny

Dunajské vlny

Potřebné ingredience

250 g cukru, 5 vajec, 1/8 l mléka, 1 Hera, 450 g hladké mouky, 3 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva, meruňkový kompot
Krém: 1/2 l mléka, 1 a 1/2 balíčku vanilkového pudinku, 1 máslo, 5 lžic cukru

Postup přípravy

Rozpustíme Heru a pak z ní a ostatních ingrediencí vypracujeme těsto. To nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, hustě poklademe kopečky z půlených meruněk a upečeme. Mezitím si…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vídeňský zákusek

Vídeňský zákusek

Potřebné ingredience

těsto: 4 vejce, 250 g cukru, 1 vanilkový cukr, 2 dl oleje, 2 dl mléka, 300 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva
1. krém : 1 l pomerančového džusu, 6 lžic cukru, 80 g gustinu (škrobová moučka)
2. krém: 125 g másla, 3 lžíce moučkového cukru, 300 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 1 vanilkový cukr
nahoru: piškoty, 1/4 l pomerančového džusu, 2 lžíce rumu, čokoládová poleva

Postup přípravy

Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny. Vmícháme olej, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vznikne dost řídké těsto, které nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Prošívaná deka

Prošívaná deka

Potřebné ingredience

těsto: 3 vejce, 150 g cukru krupice, 1 lžíce vody, 1 vanilkový cukr, 150 ml oleje, 250 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaového prášku, 100 ml mléka
náplň: 500 g měkkého tvarohu, 180 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, 125 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy

Nejdřív si připravíme nádivku důkladným promícháním všech surovin a připravíme si cukrářský sáček a zdobicí špičku. Do misky dáme žloutky,vodu a oba cukry a elektrickým šlehačem…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Několik dobrých rad,ještě než začneme péci

Několik dobrých rad,ještě než začneme péci

Potřebné ingredience

Jestli nemáte dnes náladu,bolí vás hlava,zlobí děti,zlobí manžel - nepečte! Pečte s láskou a v klidu - uvidíte,že se to vyplatí :o)

Postup přípravy

-Mouku vždy alespoň jednou přesíváme.Mouka se tak okysličí a zbaví možných nečistot.
-Kypřící prášek do pečiva vždy nejprve smícháme s moukou a potom teprve zamícháme do těsta.…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Nakládaný Hermelín klasik a nakládaný hermelín jemně kořeněný

Nakládaný Hermelín klasik a nakládaný hermelín jemně…

Potřebné ingredience

400 g Hermelínu,
100 g cibule,
2 stroužky česneku,
1 dl oleje,
1 červená pálivá paprika,
nové koření, celý pepř, bobkový list
_____________________________
Druhý recept

4 hermelíny,
9 stroužků česneku,
2 pálivé papričky,
na špičku nože sladké nebo pálivé papriky,
15 kuliček jalovce,
10 kuliček černého pepře,
10 kuliček zeleného pepře,
2 kávové lžičky tymiánu,
1 kávová lžička rozmarýnu,
2 bobkové listy,
olej

Postup přípravy

Sýr nakrájíme na 6 - 8 dílků, vložíme do skleněné nádoby spolu s pokrájenou cibulí, česnekem a paprikou. Zalijeme olejem, dobře uzavřeme a necháme v chladu 6 - 10 dnů uležet.
_…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Utopence podle Fany Kadlecové

Utopence podle Fany Kadlecové

Potřebné ingredience

M N O Ž S T V Í
do zavařovací láhve
S U R O V I N Y
špekáčky
cibule
voda
ocet
kuličky pepře
mletý pepř
feferonka
bobkový list
plnotučná hořčice

Postup přípravy

Nálev: voda, ocet (asi 1/3 vody), kuličky pepře, feferonku, bobkový list. Necháme dojít k varu, odstavíme a necháme zchladnout. Plnotučnou hořčici smícháme s mletým pepřem.…

Zobrazit více...

Kategorie