Zobrazit přihlášovací formulář
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Důlkové koláčky

Důlkové koláčky

Potřebné ingredience

• 10 dkg změklého másla
• 10 dkg sádla
• 10 dkg moučkového cukru
• 2 žloutky
• 30 dkg hladké mouky

Postup přípravy

10 dkg změklého másla, 10 dkg sádla a 10 dkg moučkového cukru třeme ve šlehači do pěny přidáme 2 žloutky a vyšleháme. Na vál prosejeme 30 dkg hladké mouky přidáme žloutkovou směs…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Potřebné ingredience

• 6 bílků
• 28 dkg pískového cukru
• 30 dkg jemně mletých vlašských ořechů
• 14 dkg výběrové polohrubé mouky
• 28 dkg rozpuštěného vlažného tuku

Postup přípravy

V šlehači ušleháme vaječné bílky s pískovým cukrem, přidáme jemně mleté vlašské ořechy, výběrovou polohrubou mouku a jemně vmícháme rozpuštěný vlažný tuk. Pečeme na vymaštěném a…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Kokosové rohlíčky

Kokosové rohlíčky

Potřebné ingredience

• 250 g mletého cukru
• 125 g másla
• 125 g kokosu
• 100 g polohrubé mouky
• 1 malou lžičku prášku do pečiva Dr. Oetker

Postup přípravy

Vše zpracujeme v těsto, nelekněte se, že se trochu drobí nevadí to. Necháme aspoň 1 hod odpočinout a potom plníme formičky na rohlíčky. Nemastíme je ani nevysypáváme ! Dáváme jen…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Lískové oříšky v těstě

Lískové oříšky v těstě

Potřebné ingredience

• 250 g hladké mouky
• 150 g másla
• 20 g cukru moučka
• 1 vanilinový cukr
• 1 žloutek

Postup přípravy

Vše smícháme, zpracujeme v hladké těsto, do kterého balíme lísková jádra. Po upečení obalíme v moučkovém cukru.

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Vánoční skořicové mini muffins

Vánoční skořicové mini muffins

Potřebné ingredience

Přísady a příprava pro cca 20 ks mini muffins:
• 1 1/2 hrnku polohrubé mouky (hrnek = klasický, 250 ml)
• 1/2 hrnku cukru
• 2 čajové lžičky prášku do pečení
• 1/2 čajové lžičky soli
• 1/2 čajové lžičky drceného muškátového oříšku
• 1/2 čajové lžičky nového koření
• 1 vajíčko,lehce našlehané
• 1/2 hrnku smetany (nebo mléka)
• 1/3 hrnku rozehřátého másla
Náplň:
Nastrouhaná dvě větší jablka, promíchaná s cukrem a skořicí. Případně kapkou rumu.
Zdobení:
• 2 polévkové lžíce cukru
• 1/2 čajové lžičky mleté skořice
• 1/4 hrnu rozehřátého másla

Postup přípravy

Ve velké míse promícháme mouku, cukr, prášek do pečení, sůl, muškátový oříšek a nové koření. Dále přidáme lehce našlehané vajíčko, smetanu a rozehřáté máslo a celé dobře…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohovopudinkový krém

Tvarohovopudinkový krém

Potřebné ingredience

0,5 l mléka
2 van.pudinky
1 tvaroh
6 lčic p.cukru

Postup přípravy

Z mléka,pudinku a cukru uvaříme klasicky pudink,necháme vychladnout a pak mixérem zašleháme tvaroh.
Cukru se může dát víc nebo míň podle toho kdo jak má rád sladké.
Většinou…

Zobrazit více...

Kategorie