Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
Dort a tác pro časopis Kreativ

Dort a tác pro časopis Kreativ

Potřebné ingredience

Klasický piškot,potažený marcipánem,malba-řídká poleva na perníčky

Postup přípravy

Dort jsem malovala asi 7 hodin a tác tak 2 hodiny

Zobrazit více...
DORTY
Svatební dort

Svatební dort

Potřebné ingredience

Klasický piškot,marcipánové růže

Postup přípravy

Zobrazit více...
DORTY
Dort mašinka

Dort mašinka

Potřebné ingredience

Klasický piškot a marcipán

Postup přípravy

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Čína od babičky

Čína od babičky

Potřebné ingredience

1/2 kg libového vepřového nebo kuřecho masa nakrájeného na kousky,
1 lžička soli,
1 lžička cukru,
1 lžička pálivé papriky,
1 lžička sladké papriky,
2 lžíce oleje,
3/4 lžíce magi,
1 lžička kari koření,
1 vejce,
1 lžička solamylu,
3 velké cibule nakrájené na kolečka

Postup přípravy

Vše promíchat a nechat v lednici do druhého dne(čím déle naložené tím lepší chuť)a na pávni na rozpáleném oleji po částech usmažíme.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Žloutkové věnečky a větrníčky

Žloutkové věnečky a větrníčky

Potřebné ingredience

Těsto: 0,5 l vody....
1 hera....
25 dkg hladké mouky....
špetka soli....
6 vajec....
2 bílky....
Krém: 1 l mléka....
0,5 dcl rumu(nebo i víc )...
3 vanilkové pudinky....
5 žloutků....
1 máslo....
20dkg moučkového cukru

Postup přípravy

Do hrnce dáme vodu,tuk,špetku soli a zahřejeme k varu.Jakmile se tuk rozpustí,vsypeme mouku a mícháme aby se mouka propařila. Vznikne hladké lesklé těsto, které se nechytá na…

Zobrazit více...
DORTY
Dort pro motorkáře - Jawa pérák :-)))

Dort pro motorkáře - Jawa pérák :-)))

Potřebné ingredience

Rozpis je na 5 vajec(odpovídá množství na jednu roládu).Na dort dělám z 6-8 vajec(podle jejich velikosti)
5 vajec
5 lžic pískového cukru
5 lžic polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
1/2 pr.do pečiva
Vejce,cukr a van.cukr vyšleháme mixérem do husté pěny,pak pomalu vařečkou zamícháváme mouku s pr. do pečiva.Pečeme v předehřáté troubě.



Pařížský krém "pohádka"
13 dkg másla
3 dkg hl.mouky
10 dkg moučk.cukru
1 žloutek
0,25 l mléka
4 dkg kakaa
trochu rumu
Ze 3 dkg másla a mouky umícháme světlou jíšku,přilijeme mléko a vše svaříme na hustou kaši.
Dáme vychladit d studené vody.Zvlášť utřeme 10 dkg másla,cukr,žloutek,rum a kakao se zchladlou kaší.
Je výborný a chutí opravdu připomíná pařížskou šlehačku.

Postup přípravy

Upáct dva pláty těsta.Pláty rozříznout na půl,vzniknou 4 ks,které promažeme a navrstvíme na sebe,omažeme krémem a necháme ztuhnout v lednici.
Mezitím si vytvarujeme jednotrlivé…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Františky - moooc dobré!!!!

Františky - moooc dobré!!!!

Potřebné ingredience

200 ml vlažného mléka,
4lžíce písk.cukru,
70 g změklého másla,
1/4 lžičky soli,
2 lžičky skořice,
400 g polohrubé mouky,
1/2 kostky čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí

Na náplň:100 g změklého másla,70 g cukru,1 vanilkový cukr,1 lžíce skořice
Mouka na vypracování,1 vejce na potření

Postup přípravy

Program : těsto
Pečení:200 - 225 °C asi 12 minut
Rozválela jsem z těsta velkou placku,jako obdélník,tu jsem potřela nádivkou,smotala jako roládu,nakrájela asi na 5cm kousky…

Zobrazit více...

Kategorie