Zobrazit přihlášovací formulář
NÁPOJE, DRINKY
Horký vaječný ,,punč´

Horký vaječný ,,punč´

Potřebné ingredience

Vaječný koňak 100ml, mléko 100ml

Postup přípravy

Do skleněného hrnečku nalijeme koňak a zalijeme mlékem. Vložíme na 1min. do mikrovlnné. Můžeme ozdobit šlehačkou. Recept není můj, je z vánočních trhů.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jahody na pepři s mascarpone

Jahody na pepři s mascarpone

Potřebné ingredience

250g jahod,0,5cm másla, lžíce medu, špetka skořice, pepř, mascarpone (šlehačka)

Postup přípravy

Jahody rozkrájíme na 1/4. Na pánvičce rozehřejeme máslo, přidáme med a necháme rozpustit. Okořeníme skořicí a čerstvě mletým pepřem. Přidáme jahody a prohřejeme. Mascarpone…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kyselo recept od babičky

Kyselo recept od babičky

Potřebné ingredience

Brambory, velká cibule, tymián, kysaná smetana, šlehačka 30%, Podravka, sůl.

Postup přípravy

Do vody dáme vařit rozkrájenou cibuli a brambory nakrájené na kostičky. Přidáme tymián a osolíme. Až brambory změknou zahustíme vodou s hladkou moukou. Nakonec přidáme smetany a…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Pomazánka se šunkou

Pomazánka se šunkou

Potřebné ingredience

1 pomazánkové máslo( Lidl) bez příchutě, 2lžíce Ramy, 100g šunky, lžíce pažitky, lžička kremžské hořčice, sůl

Postup přípravy

Smícháme Ramu, p. máslo a hořčici, vmícháme nadrobno nakrájenou šunku, pažitku a podle chuti opepříme a osolíme. Je rychlá a moc dobrá.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Meruňkové řezy

Meruňkové řezy

Potřebné ingredience

Těsto: 500g hladké mouky, 1dcl oleje, 100g krystalového cukru, 1kostka droždí, 1 prášek do pečiva, 1/4l mléka 1 vejce, sůl. Pudink: 1 vanilkový pudink, 1/2l mléka, 3lžíce cukru. Smetanová směs: 500g zakysané smetany, 2 vanilkové cukry, 100g moučkového cukru, 2 vejce. 600g meruněk.

Postup přípravy

Nejdříve si uvaříme pudink podle návodu, pak vypracujeme kynuté těsto a rovnou dáme na vymazaný a vysypaný vysoký plech. Nemusí kynout. Z bílků a poloviny cukru vyšleháme sníh.…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Kuřecí maso ve smetanové omáčce

Kuřecí maso ve smetanové omáčce

Potřebné ingredience

Těstoviny, kuřecí prsa, 1lžíce solamylu, 1lžíce sójovky, olej, oregano, 5lžic kečupu, 200-250ml 30%smetany, sůl, Podravka

Postup přípravy

Maso rozkrájíme na drobno, zastříkneme sójovkou, přidáme solamyl a promícháme. V pánvičce rozpálíme olej a vložíme maso a restujeme. Osolíme, přidáme oregano a kečup a chvilku…

Zobrazit více...

Kategorie