Perníčky
Potřebné ingredience
40 g másla, 500 g hladké mouky, 250 g m. cukru, 2 velké lžíce medu, 2 vejce, 1/2 sáčku kypř. prášku do perníku, 2 lžičky mleté skořice, 1 lžička citr. kůry, 1 lžička roztlučeného hřebíčku
Postup přípravy
Uděláme těsto, necháme 2 hodiny odležet, potom vyválíme, vykrájíme a pečeme asi na 150°C. Zdobíme - bílek + moučkový cukr. Tyhle perníčky jsou světlejší.
Košíčky
Potřebné ingredience
300 g hl. mouky, 2 žloutky + 1 celé vejce, 210 g másla, 100 g m. cukru, 1 a 1/2 lžíce kakaa, 100 g mletých ořechů, citr. kůra z 1 citronu (nebo lžička sušené), trochu citr. šťávy, KRÉM: méně než 1/4 l mléka, 50 g cukru, 1 žloutek, 30 g solamylu, 1 vanilkový cukr, 120 g másla, dalších 50 g cukru
Postup přípravy
Smícháme ingredience na košíčky, plníme do vymazaných formiček, pečeme na 140-150°C. Do košíčků dáme: oříšek, trochu marmelády a na to krém.
PŘÍPRAVA KRÉMU: mléko, cukr,…
Medové trubičky
Potřebné ingredience
250 g hl. mouky, 100 g m. cukru, 100 g medu (4 lžíce), 2-3 lžíce mléka, 2 žloutky KRÉM: máslo, cukr, rum
Postup přípravy
Vše smícháme, necháme odležet v lednici. Pak vyválíme těsto, vykrajujeme stejná KOLEČKA, pečeme při 140-145°C. Po upečení otevřeme troubu, plech necháme uvnitř a POZOR - ještě v…
Linecké pečivo
Potřebné ingredience
140 g másla, 100 g cukru, 210 g hladké mouky, 1 vanilkový cukr, 1 žloutek, 1 lžička citronové kůry
Postup přípravy
Smícháme, necháme odležet, vyválíme těsto a vykrajujeme. Pečeme na pečicím papíru při 150°C. Pak slepujeme zavařeninou a zdobíme (čokoládou, strouhanými ořechy a podobně).
Vanilkové rohlíčky
Potřebné ingredience
240 g hladké mouky, 200 g másla, 110 g ořechů (lepší je dát 1/2 ořechů a 1/2 neloupaných mandlí), 70 g cukru, NA OBALENÍ ROHLÍČKŮ: moučkový a vanilkový cukr
Postup přípravy
Smícháme ingredience, necháme těsto v ledničce odležet. Pak z těsta vyválíme tenčí válečky , které rozkrájíme na stejné kousky (odměřujeme např. párátkem). Konce ohneme mírně dolů…
Světlé ořechy
Potřebné ingredience
400 g hladké mouky, 240 g m. cukru, 250 g másla, 2 žloutky, 40 g kakaa NÁPLŇ: 200 g ořechů, 200 g másla, 200 g cukru, rum
Postup přípravy
Vše potřebné na ořechy smícháme, plníme do vymazaných formiček. Peče se při 140-150°C. Pak se plní náplní a namáčí nebo polévá čokoládou.
Tmavé ořechy
Potřebné ingredience
280 g cukru, 280 g hl. mouky, 280 g másla nebo Hery, 280 g mletých ořechů, 4 lžíce kakaa, 2 vejce, trochu mleté skořice NÁPLŇ: 200 g ořechů, 200 g másla, 200 g cukru, rum
Postup přípravy
Smícháme suroviny na ořechy, pečeme ve vymazaných formičkách při 140-150°C. Pak plníme náplní, nakonec namáčíme v čokoládě.
Pařížské rohlíčky
Potřebné ingredience
Rohlíčky: 3 vejce 300 g mletých ořechů 300 g cukru moučka 3 lžíce hladké mouky Krém: 3 vejce 120 g cukru 30 g kakaa
Postup přípravy
Smícháme suroviny na rohlíčky a nastříkáme na plech (pečící papír). Pečeme tak 15 minut při 140°C. Necháme tak 2-3 týdny odležet.
Krém:
Smícháme suroviny na krém a…