Zobrazit přihlášovací formulář
ZELENINOVÁ JÍDLA
Cuketa - jako sekaná

Cuketa - jako sekaná

Potřebné ingredience

0,5 kg cukety, 10 dkg eidam nastrouhaný nahrubo, 10 dkg točeného salámu nastrouhat také na hrubo, 1 vejce, 1 dcl oleje, 2 dcl dětské krupičky, 2 dcl polohr. mouky, 1 syrová mrkev nastrouhat nahrubo, 1 cibule najemno, česnek namačkat, sůl, pepř, majoránka, kmín dle chuti.

Postup přípravy

Cuketu oloupeme nebo nemusíme a také nastrouháme nahrubo. Vše smícháme, upečeme na pečícím papíře na pekáčku, nebo v srnčím hřbetu /silikonová forma na bábovku/. Pečeme hodně…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Perníčky měkké a vláčné

Perníčky měkké a vláčné

Potřebné ingredience

4 žloutky, 20 dkg cukru, 1/2 šlehačky, 5 dkg Hera, 3 lžíce medu, 1 lžička koření do perníku, 1 vanilkový puding sáček, 0,5 kg hl. mouky, 1 lžička jedlé sody.

Postup přípravy

Těsto je trochu dražší, ale perníčky jsou opravdu výborné.\r\nŽloutky utřeme s cukrem a přidáme šlehačku. Zvolna rozpustíme tuk s medem a přidáme k utřené hmotě. Potom přidáme…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Halloween mrkvové cukroví

Halloween mrkvové cukroví

Potřebné ingredience

350g polohr. mouky, 150g jemně strouhané mrkve, 1 změklé máslo, 1/2 prdopeče, trošku cukru mletého, nemusí být. Na obalení cukr moučka, vanilkový cukr a mletá skořice.

Postup přípravy

Těsto je zde z MMB - všechny přísady spracujeme v těsto, necháme chvíli odležet a ztuhnout v ledničce. Vyválíme asi na 3-5mm, vykrajujeme tvar dýní - já použila vykrajovátko…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Chlebová fofr polévka

Chlebová fofr polévka

Potřebné ingredience

Jakýkoliv tvrdý chléb, jarní mražená zeleninová smes do polévky, brambory, nudle nebo drobení, česnek, petrželka a ostatní co obyčejně dáváte do polévky, sůl , pepř, vegeta.

Postup přípravy

Ztvrdlý chléb namočíme do potřebného množství vody, rozmixujeme ponorným mixerem a získáme chutný základ na polévku. Další postup nechávám na Vás, na másle opražená zeleninka,…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Mrkvové sušenky - celkem zdravé dá se říct ....

Mrkvové sušenky - celkem zdravé dá se říct ....

Potřebné ingredience

30 dkg polohrubé mouky /může být směs různé celozrné mouky - špaldová, kukuřičná, jáhlová, amarantová/, 15 dkg másla, 15 dkg jemně strouhané syrové mrkve, cukr dle chuti, 1 lžička kávová prášku do pečiva, 1 žloutek

Postup přípravy

Vše smícháme, vykrajujeme jak perníčky, pečeme na těch 180oC jak jste zvyklí píct čajové pečivo. Má to krásnou oranžovou barvu, pro děti místo kupovaných sušenek myslím perfektní.…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
BÍLKOVÝ CHLEBÍČEK SUŠENÝ - CHIPSY - MANŽELOVO NEJOBLÍBENĚJŠÍ VÁNOČNÍ /tedy po vanilkových rohlíčcích..../

BÍLKOVÝ CHLEBÍČEK SUŠENÝ - CHIPSY - MANŽELOVO…

Potřebné ingredience

12,5 dkg hl. mouky, 12,5 dkg ml. cukr, 12,5 dkg mandlí, lískáčů, vlašáků - směs, 4 bílky, na špičku nože prášek do pečiva

Postup přípravy

Těsto je rychle hotové, zapněte troubu na 150-170oC, ušlehejte bílky do tuha, přidejte ml. cukr, mouku, pr. do peč. a CELÉ!!! neposekané ořechy. Já letos přidala i lžičku domácí…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Krevety - můj první krevetový počin

Krevety - můj první krevetový počin

Potřebné ingredience

500g koktejlových krevet 300/500, oliv. olej nebo máslo, sůl, pepř, kari, vegeta, 30dkg mrkve nahruho nakrájené, trochu mraž. hrášku nebo kukuřice, smetana na vaření.

Postup přípravy

Na másle nebo oliv. oleji orestujeme asi 10 min. propláchlé krevety, poté osolíme, opepříme, kari, vegeta dle chuti, zastrouháme mrkví, zasypeme hráškem a kukuřicí, přiklopíme a…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Pekingské palačinky

Pekingské palačinky

Potřebné ingredience

1kg kuřecího masa na nudličky, 5 vajec, 3 cibule a 3 papriky nakrájet na kostky, 3/4 krabičky Solamylu, trocha kečupu, sůl, 1a1/2 dcl oleje, vegeta, pepř, chilli, kari ... apod. dle chuti, česnek dle chuti namačkat.

Postup přípravy

Velice jednoduše vše promíchat, nechat minimálně 12h odležet v lednici, potom smažit na pánvi placičky z obou stran. Tento recept mám od sestřenice, v lednici naložené maso vydrží…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Bratislavský tokáň

Bratislavský tokáň

Potřebné ingredience

Cibuli na jemno nakrájet, houby na plátky, vše osolit, okořenit a společně s masem opečeme na rozehřátém tuku. Podlijeme trochu vývarem, přimícháme protlak a na mírném ohni udusíme do měkka. Přidáme hrášek, nastrouhaný černý chléb /dala jsem zásmažku/ a krátce podusíme. Nakonec pokapeme kyselou smetanou. Tento recept je z kuchařské knihy, jedou jsem ho dělala, zajímavá chuť.

Postup přípravy

40dkg hov. masa lehce naklepat a nakrájet na nudličky, 5 dkg čerstvých hub, sůl, pepř, kmín, tuk, masový vývar, 1 lžíce rajčat. protlaku, 5dkg steril. hrášku, 2 lžíce…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Nejrychlejší salát z čínského zelí s ananasem

Nejrychlejší salát z čínského zelí s ananasem

Potřebné ingredience

1 čínské zelí, 1 plechovka ananasu kostky

Postup přípravy

Čínu nakrájíme na nudličky, do toho nalijeme celý obsah ananasové plechovky a necháme do druhého dne proležet v lednici a je hotovo. Hodí se ke kuřecím minutkám s rýží, salát…

Zobrazit více...

Kategorie