Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
♥♥♥ HELENČINA TVAROHOVÁ BÁBOVKA a BÁBOVKA  MASCARPONE ♥♥♥

♥♥♥ HELENČINA TVAROHOVÁ BÁBOVKA a BÁBOVKA MASCARPONE…

Potřebné ingredience

3 vejce, 250 másla nebo Hery,250g měkkého tvarohu,250g cukru krupice,250g polohrubé mouky,1 prášek do pečiva,1 vanilkový cukr, trošku oleje na vymazání formy a strouhanka ,nebo hrubá mouka na vysypání formy A moje obměna na bábovku MASCARPONE: stejné suroviny, místo vaničky tvarohu použijeme kelímek Mascarpone (250g jemný, krémový čerstvý sýr, vyráběný ze smetany).... vynikající. Určitě můžete do části těsta zamíchat kakao, nebo strouhané oříšky, čokoládu apod. - mramorová bude ještě lepší.

Postup přípravy

Je to recept od mojí přítelkyně , musím se s Vámi o něj podělit - bábovka je opravdu vynikající a je to naprosto jednoduchý postup:

Rozšleháme vejce, přidáme cukr a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
JEMNÁ JABLEČNÁ ROLÁDA - jednoduchá,rychlá,levná,dobrá a BEZ TUKU!

JEMNÁ JABLEČNÁ ROLÁDA - jednoduchá,rychlá,levná,dobrá…

Potřebné ingredience

4 vejce, 180 g moučkového cukru, 6 až 8 lžic hladké mouky, 250 -300 g jemně nastrouhaných jablíček ,1 skořicový cukr a moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

Plech vyložíme pečícím papírem.
Jablíčka nastrouháme na jemném struhadle.
Nastrouhaná jablíčka rozetřeme na pečící papír v tenké vrstvě, posypeme skořicovým cukrem.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
KOKOSOVÝ KMEN

KOKOSOVÝ KMEN

Potřebné ingredience

1 plechovka mléka Salko, 20dkg jemného kokosu, 8dkg sušeného mléka,1- 2 polévkové lžíce kakaa, asi ještě 5 dkg jemného kokosu na obalení.

Postup přípravy

Sušené mléko promíchat s 20 dkg kokosu přidat Salko a zpracovat na hmotu. Rozdělit na 2 části, do jedné vpracovat 1-2 lžice kakaa (podle chuti) Vyválet kuličky - jednu …

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
LISTOVÉ KRACHLE

LISTOVÉ KRACHLE

Potřebné ingredience

1 KS MRAŽENÉ LISTOVÉ TĚSTO, 2 KS MĚKKÉ TVAROHY, 2 KS SMETANY KE ŠLEHÁNÍ, 2 KS ZTUŽOVAČE ŠLEHAČKY, 1 ŽLOUTEK, MOUČKOVÝ CUKR DLE CHUTI, PŘÍZDOBA : 1 ŠLEHAČKA SPRAY (ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU),OVOCE (ČERSTVÉ,NEBO MRAŽENÉ, ČI KOMPOTOVANÉ), ČOKOLÁDOVÁ, NEBO KARAMELOVÁ POLEVA (NAPŘ. VITKA)

Postup přípravy

1.VYVÁLÍME LISTOVÉ TĚSTO ,DÁME NA PLECH, VYLOŽENÝM PAPÍREM NA PEČENÍ,NA PLECHU VYKRÁJÍME OBDÉLNÍKY,ZLEHKA POTŘEME ŽLOUTKEM
2. UPEČEME V PŘEDEHŘÁTÉ TROUBĚ NA 220 ¨C,( DŮLEŽITÁ…

Zobrazit více...

Kategorie