TAŤKOVO PROVENSÁLSKÉ MASO S KŘENEM
Potřebné ingredience
naložená krkovička,provensálské koření,jablka,cibule,křen,tvrdý sýr,klobáska,jasmínová rýže.
Postup přípravy
vepřové naložíme do provensál.koření a necháme přes noc uležet.na plech naskládáme pokrájená jablka,cibuli,zalijeme a necháme asi hodinku péct v troubě.obracíme.ke konci přidáme…
VEPŘOVÉ ŠPÍZY
Potřebné ingredience
krkovička,klobásek,mrkev,cibule,koření nahrin,zelená petrželka,česnek,hořčice.
Postup přípravy
všechny ingredience napícháme na špízy,potřeme hořčicí,česnekem,posypeme zelenou petrželkou a pečeme asi hodinku v troubě.
podáváme s br.kaší
dobrou chuť
SMETANOVÉ BRAMBORY S MASÍČKEM A SALÁT Z AVOKÁDA
Potřebné ingredience
vepřové maso,brambory,koření,cibule,smetana,zelenina,avokádo.
Postup přípravy
brambory neloupeme,pokrájíme na kolečka a pokládáme na vymaštěný pekáček.střídáme,brambory,maso,cibule,osolíme,okořeníme,zalijeme smetanou a pečeme asi hodinku v troubě.
SMAŽENÉ UZENÉ VEPŘOVÉ
Potřebné ingredience
uzený filet vcelku,trojobal.
Postup přípravy
maso nakrájíme na plátky,obalíme a usmažíme.rychlé a moc dobré.dobrou chuť.
KOSTKY Z KRKOVIČKY s oblohou
Potřebné ingredience
krkovička,koření-já použila nahrin a olej.
Postup přípravy
maso nakrájíme na pidi kousky,okořeníme nahrinem-už nesolíme a opečeme na oleji.podáváme s pečenýma brambůrkama v troubě a šopákem.
dobrou chuť
PEČENÉ KOLENO pro oslavenca :-)
Potřebné ingredience
vepřové koleno,česnek,cibule,sůl.
Postup přípravy
takhle suprově umí maso naložit jenom náš taťka :-)
koleno naložíme do česneku,cibule,nasolíme a necháme přes noc odležet.
podáváme s knedlíkem a zelím k obědu a nebo třeba…
PLECKO PEČENÉ NA JABLKÁCH s vídeňským knedlíkem
Potřebné ingredience
vepřové maso,jablka,koření nahrin.
Postup přípravy
maso nakrájíme na větší kousky,okořeníme nahrinem a zasypeme jablky.pečeme asi hodinku a podáváme s vídeňským knedlíkem a švestkovým kompotem.dobrou chuť.
UZENÉ MASO V ŽUPANU
Potřebné ingredience
uvařené uzené, listové těsto.
Postup přípravy
těsto vyválíme do tenka a obalíme v něm maso.pečeme v troubě do zezlátnutí.
podáváme s br.kaší.
dobrou chuť :-)
BOLOŇSKÝ GULÁŠEK S CUKETOVÝM BRAMBORÁČKEM ...
Potřebné ingredience
vepřová kýta,výborná boloňská omáčka od panzani,česnek,hl.mouka,olej,koření nahrin,
Postup přípravy
na oleji orestujeme na kousky nakrájenou kýtu,osolíme a kořeníme kořením od nahrinu.asi po deseti minutách přendáme masíčko do papiňáku,přidáme boloň omáčku+vodu a dalších 20…
VRABCI A KARAMELOVÉ ZELÍ
Potřebné ingredience
sterilované zelí,cibule,vepřové maso,třtinový cukr,česnek,hl.mouka a sůl.
Postup přípravy
solené maso naložíme přes noc do česneku.poté upečeme.
usmažíme cibulku kterou posypeme třtinovým cukrem a počkáme až malinko zhnědne,teprve potom přidáme propláchnuté zelí a…